Connect with us

Revistateo.ro

Școală

Cum se calculează media de admitere la liceu

Îți prezentăm formula de calcul pentru admiterea la liceu din acest an.

Cum se calculează media de admitere la liceu? Asta se întreabă majoritatea elevilor de clasa a VIII-a și părinții lor.

Cum se calculează media de admitere la liceu

Mai sunt 30 de zile și elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea la Evaluarea Națională 2018.

Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală obținută la examenul de Evaluare Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Aceasta din urmă are o pondere de doar 20% față de anii anteriori.

Media se calculează astfel: MA (media de admitere) = 0,2 x ABS (media generală de absolvire a claselor V-VIII) + 0,8 x EN (media generală obținută la examenul de evaluare națională, clasa a VIII-a).

CITESTE SI: Ce se întâmplă cu salariile înainte de Paște

Elevii vor fi repartizați la liceul la care s-au înscris computerizat, căci calculul se va face cu ajutorul informaticii.

Vor intra, în mod evident, elevii cu cele mai mari note, cei care au obținut cele mai bune medii de admitere. Tocmai de aceea este recomandat ca elevii și părinții lor să se consulte și să aleagă mai multe licee pentru

Admitere liceu 2018: Care a fost topul liceelor bucureștene în 2017

Anul trecut, concurența a fost foarte mare mai ales la liceele din Capitală. Ultima medie de admitere la Colegiul Național Sfântul Sava a fost 9,72, iar prima 10.

La „Gheorghe Lazăr” ultima medie în 2017 a fost 1,70, iar prima tot 10, în timp ce la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” ultima medie a fost de 9,68.

La „Mihai Viteazul” a fost 9,63, iar la Colegiul Național Gheorghe Șincai media de admitere a fost de 9,55. Este vorba de ultima poziție de intrare.

Un număr de 581 de candidați cu medii cuprinse între 9,79 și 1,93 au rămas nerepartizați după prima sesiune, semn că bătălia a fost una strânsă.

Prima probă scrisă la Evaluarea Națională va fi cea la limba și literatura română, pe 11 iunie 2018. Proba la matematică va fi dată pe 13 iunie, iar cea la limba maternă pe 14 iunie.

Rezultatele se vor afișa pe 19 iunie. În aceeași zi, între orele 14 și 19 se pot depune contestațiile. Examenul se va definitiza pe 23 iunie, într-o zi de sâmbătă, cu afișarea rezultatelor finale.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Școală

To Top