Connect with us

Revistateo.ro

Cum se curăță pernele corect, în cazul accidentelor nocturne

Stil de viata

Cum se curăță pernele corect, în cazul accidentelor nocturne

Un somn foarte bun are nevoie, cel mai adesea, de o pernă odihnitoare. Cu toate acestea, chiar dacă avem o pernă foarte bună, se pot întâmpla mici accidente în timpul nopții, iar dimineața pernele sunt murdare. Medicii numesc acest lucru sialoree.

Aceasta este o secreție exagerată întâlnită în timpul sarcinii, dar nu este posibilă numai în cazul femeilor însărcinate. Somnul insuficient și în anumite poziții duce la această situație neplăcută pentru multe persoane.

Un blocaj nazal, o afecțiune a sinusurilor sau anumite medicamente prescrise împotriva depresiei conduc la sialoree. Maxilarul rămâne deschis în timpul nopții, ceea ce dă naștere acestei situații, iar pernele se pot murdări foarte rău.

Citește și: Nu e bine sa dormi cu FATA PE PERNA. Motivul este INCREDIBIL!

În primul rând, pentru a evita această situație, se recomandă inspirația pe nas și nu pe gură în timpul somnului. În cazul nu reușiți să dormiți astfel, ar trebui să consultați un medic specializat în ORL pentru a vedea dacă nu sunt probleme la nivelul nasului și al gâtului.

De asemenea, se recomandă să dormiți pe spate pentru a evita salivația abundentă. Somnul pe o parte sau pe burtă nu sunt recomandate în cazul în care suferiți de sialoree.

Citește și: De ce e bine să dormi cu usturoi sub pernă

Iată cum se curăță cel mai ușor pernele, în cazul unui accident nocturn. Aveți nevoie de:

– detergent lichid de rufe

– sodă pentru rufe

– mașină de spălat

– cinci picături de ulei esențial de levănțică.

Cum se alege corect perna pe care dormim

Se pornește mașina de spălat la cea mai înaltă temperatură. Se toarnă detergentul lichid în spațiul pentru detergent și se adaugă soda pentru rufe pentru a curăța perfect perna sau așternutul. Se pune și uleiul esențial de levănțică în locul destinat balsamului de rufe și de lasă mașina să spele pernele. Se usucă în aer liber.

Dacă dormiți pe spate, aveți nevoie de o pernă mai subțire, astfel încât capul să nu se încline în față. Căutați o pernă cu o ridicătură în treimea inferioară a acesteia, pentru a sprijini corect gâtul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top