Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cum se face ceaiul Kombucha, elixirul sănătății veșnice

Cum se face ceaiul Kombucha:

Ai nevoie de:
1. Cultură de kombucha (ferment)
2. 100 grame de zahăr alb la un litru de apă
3. 2 plicuri de ceai negru pentru un litru de apă

La un litru de apă fierbinte, se pun cele două plicuri cu ceai negru, peste fermentul de Kombucha. Se pot folosi și alte plante medicinale pentru elixirul sănătății veșnice, însă sunt indicate mai degrabă ceaiurile verde sau negru.

CITEȘTE ȘI: CATANGA, SCANDAL INTERNAȚIONAL
După ce ați pus cultura vie de Kombucha în ceaiul dumneavoastră, lăsați la ”macerat” lichidul timp de 5 zile. După ce acesta se fermentează suficient și ceaiul nu are un gust acrișor, atunci mai lăsați trei zile la fermentat. Se lasă la fermentare acoperit de o pânză suficient de potrivită pentru ca țânțarii și muștele să nu pătrundă înăuntru.

După aceste zile, scoateți cultura vie de Kombucha cu mâinile curate din ceai. Lăsați apoi băutura la maturizare pentru încă 5 zile. La finalul acestui proces, ceaiul este deja gata.

Kombucha este o ciupercă simbiotică organică, care împreună cu ceaiul verde și ceaiul negru, face minuni pentru sănătate. Ceaiul Kombucha:
– este plin de enzime benefice – necesare organismului pentru producerea de energie
– conține antioxidanți: alungă radicalii liberi care îmbătrânesc pielea și aduc multe boli
– conține polifenoli (un alt tip de antioxidant), recunoscuți pentru tratamentele bolilor degenerative
– are probiotice: elimină toxinele instantaneu.

Se consumă 3 căni de ceai în fiecare zi, înainte de fiecare masă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top