Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cum se face nuga

Ingrediente pentru nuga:
1. 3 albușuri proaspete
2. 100 grame de miere
3. 60 grame nuci
4. 100 grame de zahăr pudră
5. napolitane simple

Cum se prepară:
Se pun albușurile într-un vas mare și se bat bine de tot cu zahărul și mierea, până se obține spuma necesară nugii. După acest prim proces în prepararea acestui desert delicios, se trece la etapa următoare. Se amestecă spuma cu nucile măcinate (dacă doriți un gust mai aromat, puteți prăji nucile înainte într-o tigaie fără grăsime).

CITEȘTE ȘI: PENTRU CE E BUNĂ CACAOA CU APĂ CALDĂ
La final, nuga se pune între cele două straturi de napolitană și se bagă la rece până a doua zi. Nuga poate fi consumată în orice moment al zilei, ca desert, mai puțin seara. Pentru un plus de gust, puteți să o mâncați împreună cu fructele de sezon (vișine, cireșe, căpșuni sau prune uscate) ori cu sirop cald de ciocolată (glazura pe care o pregătiți de obicei pentru prăjituri).

Multe gospodine adaugă în spuma de nuga stafide sau arahide, după gust. Varianta clasică însă este cea cu nuci, măcinate și prăjite înainte.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top