Dieta si Sport
Cum slabesti cu ceapa rosie
Ceapa rosie este una dintre legumele cele mai eficiente cand vine vorba de slabit. Iti spunem cum slabesti cu ceapa rosie in mod corect, caci aceasta trebuie consumata intr-un anumit mod.
Cepei rosiii nu i se acorda mereu atentie pe care o merita. Aceasta leguma nelipsita din orice bucatarie nu doar ca da savoare mancarii, ci are si o serie de proprietati curative. Ceapa rosie este bogata in vitaminele A, B si C, substante antibiotice si diuretice, precum si saruri minerale cu un rol important in obtinerea unui echilibru general din punct de vedere imunitar.
Cum trebuie consumata pentru ca arderile grasimilor sa fie mai rapide? Raspunsul vine prompt: Cruda! Ceapa calita sau fiarta isi pierde din proprietati, fapt pentru care e bine sa i introduci cruda in mancarea ta, chiar si in ciorbe. Daca ti se face rau de la ea, atunci caleste-o in ulei de masline (nu pune in cratita mai mult de doua picaturi).
Pentru a pierde kilograme in mod sanatos, adica treptat, e bine sa consumi cel putin 60-70 de grame de ceapa pe zi. O poti introduce in salate sau la preparatele din carne, cartofi sau tocanite. Ceapa rosie are un efect alcalinizant asupra organismului si ajuta la eliminarea toxinelor din corp, remineralizand organismul.
CITESTE SI: Ce reguli ai voie sa incalci atunci cand tii o cura de slabire
De asemenea, datorita proprietatilor antioxidante, ceapa micsoreaza riscul afectiunilor cardiovasculare si ajuta la impiedicarea depunerilor de colesterol in artere. Ceapa rosie calita in ulei de masline va face digestia mai usoara, insa nu uita ca cea mai buna varianta este sa o mananci cruda.
In numai o saptamana de la introducerea cepei rosii in dieta, vei observa ca trupul tau se modeleaza, iar sunculitele incep sa dispara. Intr-o luna de zile, consumata frecvent, ceapa rosie te scapa de 5 kilograme fara sa ramai cu vergeturi.
Aniela
2018-04-13T23:16:12+03:00 at 2018-04-13T23:16:12+03:00
Cea mai buna salata de ceapa rosie:
Ingrediente:
-2 cepe rosii;
-o legatura de patrunjel;
-o gulie de dimensiuni normale;
-o sfecla rosie;
-busuioc verde(4-5 frunze);
-sare, otet de mere, ulei, curcuma dupa gust
Gulia se curata de coaja, se spala si se da prin razatoare gen julien.Ceapa se taie julien.Se toaca patrunjelul si busuiocul.Intre timp se fierbe sau se coace sfecla rosie, cat sa nu se inmoaie.Dupa fierbere,se lasa la racir si apoi se taie cubulete si se adauga peste restul de ingredinte.Se adauga sare, curcuma, otet si ulei, dupa gust si se amesteca.Salata poate fi consumata simpla ( ideala in curele de slabire) sau alaturi de un fel principal.Recomandari: nu utilizati sfecla la borcan.Contine zahar, iar sfecla deja are in compozitia sa zahar.