Connect with us

Revistateo.ro

Cum ştii când eşti minţit

Cuplu

Cum ştii când eşti minţit

Cum ştii când eşti minţit.

Privirea spune multe – persoanele care mint au tendinţa să evite contactul vizual. De regulă, o persoană va privi în dreapta atunci când improvizează sau îşi imaginează. Oamenii accesează imaginaţia privind în dreapta sus şi amintirile privind în stânga. Există şi posibilitatea, totuşi, ca în încercarea de a fi cât mai convingător, să te privescă insistent în ochi, pentru a te păcăli.

Răspunsurile imediate, povestea inventată – dacă întrebi pe oricine ce a făcut săptămâna trecută, va avea nevoie de o pauză pentru a-şi aminti. Cei care au pregătită minciuna vor avea un raspuns la orice. Este bine să ştii acest lucru, în special în cazul adolescenţilor sau al copiilor. Cei mici au tendinţa de a-şi pregăti povestea mult mai atent decât adultii.

Cine se scuză se acuză– dacă pune accent pe aceeaşi idee în mod insistent, este clar că minte. Dacă răspunsul la o întrebare banală, de tipul:„unde ai fost?”, este o negaţie gen “nu am făcut nimic rău”, este un semn că minte, prin evitare. De asemenea, cuvinte precum „sincer sa fiu” sau„vorbesc serios” trădează minciuna, prin necesitatea de a reafirma onestitatea şi de a convinge.

Schimbarea tonalităţii – dacă persoana pe care o bănuieşti de minciună îţi este apropiată, vei detecta imediat o schimbare în voce şi în tonul folosit, dacă minte. Atunci când nu cunoşti foarte bine omul, este bine să ştii că în momentul în care minţim, obişnuim să vorbim mai repede şi devenim mai agitaţi. Poţi testa persoana punând întrebări despre alt subiect, pentru a vedea modificările din voce.

Gesturile şi mimica, cele mai evidente – vina şi neliniştea unei persoane care minte se reflectă cel mai bine în limbajul non-verbal. De exemplu, atingerea repetată a nasului, gurii sau a urechii reprezintă un comportament prin care subconştientul nostru se protejează de propria minciună. Dacă se aranjează în timp ce vorbeşte sau face ordine pe masă, înseamnă că încearcă să îţi distragă atenţia de la ceea ce zice. Dacă înghite în sec, este un alt semn că minte. Braţele sau picioarele încrucişate, ori joaca cu un inel de pe deget sunt alte mijloace prin care corpul mincinosului îţi atrage atenţia că acesta spune neadevăruri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top