Mic Dejun
Cum tai corect rosiile plus alte trucuri pe care e bine sa le stii
Cum tai corect rosiile, astfel incat operatiunea sa fie rapida si eficienta? Iei rosie cu rosie si apoi le adaugi in oala sau salata ta preferata? Se poate si mai simplu! Un rus ne invata un truc mai putin cunoscut cu ajutorul caruia poti taia mai multe rosii deodata.
Una dintre cele mai mari probleme pe care le presupune gatitul este pregatirea alimentelor ce urmeaza sa le pui in farfurie. De la indepartarea cojii oului fiert pana la curatarea cartofilor, exista o serie de situatii in care iti vine sa nu mai faci nimic de mancare pentru ca aceste lucruri marunte te lasa fara chef.
Un rusc ne explica intr-o engleza hazlie care este cea mai buna metoda de taiere a rosiilor. Fie ca e vorba de rosii micute (cherry) sau rosii mari, trebuie sa ai la tine doar 3 lucruri: doua farfurii si un cutit care taie bine. Pune rosiile pe care vrei sa le folosesti in mancare pe o farfurie.
Asaza peste ele o farfurie de aceeasi dimensiune, ca si cum ai acoperi un aluat care dospeste. Ia un cutit bine ascutit si trece-l printre cele doua farfurii. In felul acesta, vei reusi sa tai mai multe rosii deodata economisind timp la gatit. Vezi mai jos videoclipul cu toate instructiunile. Nu e distractiv?
Acum ca ai aflat cum tai corect rosiile fara sa pierzi timpul, iti aratam si un truc privind indepartarea cojii de kiwi. In primul rand, trebuie sa tai fructul in doua. Apoi, ia un pahar si urmeaza instructiunile din imaginile de mai jos!
Plus: Un inel de ceapa da forma oualor gatite ochi
Trucuri de gatit care te vor salva de acum inainte
Gatitul nu este intotdeauna atat de usor precum pare, insa cu ajutorul catorva sfaturi bune vei reusi sa duci la bun sfarsit mancarurile pe care le-ai inceput. De foarte multe ori exista chiar si bucatarese experimentate care fac gafe, asa ca nu iti fa griji. Iata cateva trucuri de gatit care te vor salva de acum inainte!
1. Ai sarat supa prea tare? Nicio problema! Spala bine un cartof mare, curata-l si pune-l in oala cu supa. Acesta va absorbi excesul de sare.
2. Daca vrei sa gatesti sfecla rosie, trebuie sa stii ca sarea se adauga doar la sfarsit!
3. Atunci cand vrei sa economisesti timp sa cureti blenderul mult mai repede, tot ce trebuie sa faci este sa torni in el putina apa si cateva picaturi de detergent de vase. Porneste-l pentru cateva minute si apoi clateste-l!
4. Un mod inedit de a conserva verdeata este urmatorul: toaca frunzele marunt si pune-le intr-o tavita pentru gheata. Toarna putin ulei de masline si da tavita la congelator. Rezultatul te va uimi!
5. Vrei sa nu mai dea laptele in foc niciodata? Pune in loc de capac, o lingura de lemn deasupra.
6. Pentru a curata o rodie foarte usor trebuie sa tai ai capacul si apoi sa faci doua mici crestaturi laterale. Intoarce fructul pe dos si gata!
7. Ti se pare ca pizza care a ramas de ieri miroase ciudat, insa la gust e senzationala? Incalzeste-o in ziua urmatoare in tigaie, nu in cuptorul cu microunde.
8. Branza ramane proaspata daca o pastrezi in hartie de copt, nu in folie de plastic.
9. Fructele citrice se tin la temperatura camerei daca iti doresti sa fie proaspete cat mai mult timp.
10. Nu vrei sa arunci vinul care a ramas? Pune-l intr-o tava pentru gheata si congeleaza-l. Il vei putea folosi la sosuri!
Acestea sunt cele mai tari trucuri de gatit asa ca nu ezita sa apelezi la ele!
Sursa foto: huffingtonpost.com