Connect with us

Revistateo.ro

Află cum te îmbolnăvesc farufiile. Sunt anumite lucruri pe care trebuie să le știi astfel încât să previi apariția problemelor.

Sanatate

Cum te îmbolnăvesc farfuriile

Știai că farfuriile te pot îmbolnăvi? Dacă ai în bucătărie farfurii ciobite, dar pe care nu vrei să le arunci, trebuie să știi că nici nu le mai poți folosi. Pe lângă faptul că te pot răni, te pot îmbolnăvi. Află din rândurile de mai jos cum te îmbolnăvesc farfuriile.

Cum te îmbolnăvesc farfuriile

Farfuriile ciobite favorizează acumularea bacteriilor și te pot îmbolnăvi. De aceea nu trebuie să fie folosite. Vopseaua folosită pentru ele conține substanțe dăunătoare precum cadmiu, cobalt și bor. Când farfuriile sunt întregi, atunci nu trebuie să îți faci griji, Problemele apar în momentul în care vasele sunt sparte. Atunci, acele substanțe toxice ajung în mâncare și apoi în organsimul tău.

De asemenea, aceste farfurii te pot răni. Iar atunci când pui în ele mâncare fierbite, riscul ca ele să se spargă este foarte mare. În cazul paharelor și al cănilor, situația este aceeași. Dacă, spre exemplu, ai o cană ciobită, atunci ar fi mai bine să nu o mai folosești. Când torni ceai sau cafea fierbite în ea, se poate sparge. Și te poate răni.

CITEȘTE ȘI: Ce nu ştiai despre regulile de bune maniere la masă

CITEȘTE ȘI: Cum te ajută culoarea farfuriei să slăbești

Acestea sunt motivele pentru care ar trebui să acorzi atenție farfuriilor din bucătărie. Dacă au o anumită valoare sentimentală pentru tine și nu vrei să le arunci, atunci ar fi bine să eviți totuși să le folosești. Nu numai că te pot răni, dar așa cum am spus mai sus, favorizează acumularea bacteriilor. Din acest motiv, se poate ajunge la apariția unor probleme de sănătate.

Așa că, dacă nu vrei să renunți la ele, dacă nu vrei să le arunci, atunci ar fi mai bine să nu le mai folosești. Păstrează-le undeva dacă au o valoare sentimentală pentru tine. Dar nu îți pune sănătatea în pericol continuând să le folosești.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top