Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

Cum te scapă GĂLBENELELE de HEMOROIZI: REȚETE

Gălbenelele conțin o serie de elemente chimice pe care de obicei le poți găsi dispersate la mai multe plante: saponozide, mucilagii, carotenoide, flavonoizi și glicozizi flavonici, taninuri, ulei volatil, acid malic, vitamina C și săruri minerale esențiale.

Gălbenelele pot fi folosite pentru tratarea ulcerului gastric sau a cancerului mamar, pentru hemoroizi sau boli de ficat. Iată trei tipuri de terapie cu gălbenele:

CITEȘTE ȘI: FRUNZELE DE ȚELINĂ, EFICIENTE PENTRU O PROBLEMĂ CU CARE SE CONFRUNTĂ MILIOANE DE PERSOANE

1. INFUZIA
Adăugați 2 lingurițe de gălbenele uscate în 350 ml apă fiartă și beți de trei ori pe zi din această licoare, în general cu o jumătate de oră sau un sfert înainte de mâncare.

2. TINCTURA
Ai nevoie de 35 de grame de flori de gălbenele proaspete. Puneți gălbenelele într-un flacon de un litru, la care adăugați 100 ml alcool de 70 sau 80 de grade. Puneți flaconul lângă calorifer sau la soare pentru macerare timp de 14 zile. Această tinctură este eficientă pentru reglarea ciclului menstrual sau combaterea durerilor hemoroidale.

3. ALIFIA
Înfierbântați 100 grame de untură de porc nesărată la care puneți 25 grame de flori de gălbenele culese recent de pe câmp (maxim 2 zile). Puneți la prăjit gălbenelele cu untura de porc și amestecați încontinuu în tot acest timp, vreme de 10 minute. Scoateți oala de pe aragaz și lăsați-o așa până a doua zi. Strecurați eventualele deșeuri survenite în urma prăjelii cu ajutorul unui tifon. Aplicați alifia de gălbenele pe zonele sensibile ale corpului, acolo unde aveți răni, arsuri sau hemoroizi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top