Connect with us

Revistateo.ro

Cum te va ajuta ştiinţa să trăieşti 100 de ani

Stiri

Cum te va ajuta ştiinţa să trăieşti 100 de ani

În ultimele luni, unii dintre cei mai importanți cercetători din lume au anunțat că se vor concentra asupra găsirii genelor care ne-ar putea permite să trăim pentru totdeauna. Ambiția lor: să vâneze bolile care ne afectează la bătrânețe.

CITEŞTE ŞI: ŞTIINŢA VINDECĂRII TE AJUTĂ SĂ AI O PIELE PERFECTĂ

Pionier în cursa de a ne ajuta să trăim mai mult este Craig Venter: geneticianul, antreprenorul și filantropul din spatele Proiectul Genomului Uman, ale cărui informații genetice au fost printre primele publicate vreodată, în 2011.

Compania lui Venter, HLI, va începe prin achiziționarea a două aparate de ultimă oră de secvențiere genetică de la compania britanică Illumina și va secvenția genoamele a 40.000 de persoane, inițial, ajungând până la urmă la 100.000 de persoane în fiecare an. În același timp, HLI speră să catalogheze bacteriile care trăiesc înăuntrul și pe corpul uman în ecosistemul cunoscut ca „microbiom“ și să secvențieze metabolomul: informația genetică despre substanțele biologice din corp.

Este o provocare imensă, dar CraigVenter este încrezător că această abordare va răspunde la cele mai mari întrebări despre viața și moartea umană, ducând la o nouă eră a medicinei. „Este probabil să obținem o înțelegere mai bună a longevității umane cu această abordare”, a declarat acesta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top