Connect with us

Revistateo.ro

Cum va fi vremea de Paste in toata tara

Stiri

ACTUALIZARE. Vremea de Paste in toata tara: PLOI, LAPOVITA SI NINSOARE

Vremea de Paste se anunta destul de friguroasa pentru perioada in care cad sarbatorile anul acesta. Vezi cum va fi vremea in toata tara.

UPDATE VREMEA DE PASTE 2016: Meterologii anunta o vreme destul de friguroasa pentru zilele urmatoare, culminand cu ploi, lapovita si ninsoare pentru ziua de Paste. Se vor inregistra ploi insemnate cantitativ, iar local vor depasi 15 pana la 20 litri pe metru patrat, iar la munte vor exista precipitatii mixte, inclusiv ninsori in zonele montane inalte.

Vremea de Paste in Transilvania

1 mai vine cu temperaturi sub normalul lunii mai si cu precipitatii. Se vor inregistra ploi pe arii extinse, in special in centrul si vestul Transilvaniei. Temperaturile vor fi cuprinse intre 2 si 6 grade noaptea si pana in 16 grade in timpul zilei.

Vremea in Banat

Regimul termic se va incadra in limitele normalului in perioada cuprinsa intre 25 aprilie si 2 mai. Ploile nu vor ocoli nici aceasta zona a tarii. Mediile nocturne vor fi cuprinse intre 2 si 7 grade, iar maximele zilei nu vor trece de 18 grade.

Vremea de Paste in Dobrogea

In Dobrogea va fi ceva mai cald decat in restul tarii. Noptile vor veni cu ceva mai multe grade fata de Transilvania sau Banat, valorile cuprinse vor fi intre 7 si 10 grade. In timpul zilei, maximele nu vor trece de 20 grade. Posibile ploi in dupa-amiaza Duminicii Invierii, insa nu vor fi insemnate cantitativ.

Vremea in Maramures si Satmar

Spre deosebire de regiunile vecine, Transilvania si Moldova, in Maramures si Satu Mare noptile vor avea temperaturi de pana in 11 grade. Zilele vor fi ceva mai mohorate. Cerul va fi innorat, iar temperaturile vor atinge maximum 18 grade. A doua zi de Paste va fi ceva mai calduroasa, maxima zilei crescand cu 1 sau 2 grade.

Cum va fi vremea de Florii

Tradiţii şi obiceiuri de Paşte

Vremea in Oltenia

Nu vor exista modificari semnificative din punct de vedere termic in aceasta zona a tarii. Valorile nocturne vor fi cuprinse intre 5 si 8 grade, iar maximele zilei nu vor trece de 19 grade. Se pot semnala ploi slabe local.

Vremea de Paste in Muntenia

In Bucuresti si regiunea Muntenia sunt asteptate ploi restranse cantitativ mai ales pe 30 aprilie si 1 mai. Temperaturile vor fi cuprinse intre 2 si 19 grade, iar local vor cobori pana la minimum 15 grade (mai ales in zonele de depresiune, de deal si de munte).

Vremea in Moldova

Minimele din perioada Pastelui se vor situa intre 2 si 6 grade in nordul Moldovei, respectiv 2 si 7-8 grade in centru si sud. Va ploua pe arii extinse slab si moderat cantitativ, mai ales in a doua zi de Paste. Temperaturile maxime nu vor trece de 17-18 grade. Ceva mai cald va fi in sudul Moldovei, unde e posibil sa se inregistreze chiar si 20 de grade in mijlocul zilei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top