Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Curata toata casa cu borax! 10 utilizari care iti fac locuinta sa straluceasca

Aproape fiecare femeie isi doreste ca locuinta sa straluceasca de curatenie, asa ca investeste lunar sume importante pe produse chimice, care promit o casa fara gemeni si fara murdarie.

Din nefericire, multe dintre aceste produse provoaca probleme respiratorii, alergii si ii afecteaza nu doar pe oameni, ci si pe animalele casei.

Deja stii ca bicarbonatul de sodiu, lamaile si peroxidul de hidrogen sunt cei mai buni aliati pentru a scapa de pete si de microbi, insa pulberea de borax este, de asemenea, de nelipsit in orice locuinta.

Se gaseste in orice farmacie si in magazinele de menaj si, in cazul in care nu il ai deja acasa, merita sa il incerci, pentru ca te poate scapa de o multime de probleme:

1.Hainele albe ajung, fara sa vrem, dupa o anumita perioada, sa devina galbui, iar unele tesaturi nu suporta utilizarea clorului. Prin urmare, reda-le stralucirea si nuanta initiala cu putin borax. Pune intr-un lighean borax, apa fierbinte, detergent de vase, detergent de rufe si putin clor alaturi de articolul vestimentar pe care vrei sa il inalbesti. Lasa solutia sa actioneze putin, apoi clateste bine.

2. Nici pernele nu scapa neatinse de o nuanta de galben in timp si oricat le-ai spala, put si simplu nu vor sa revina la culoarea initiala. Foloseste aceeasi solutie ca la haine si vei observa o schimbare inca de la prima utilizare.

3. Toata lumea uraste furnicile. Boraxul este principalul ingredient din aproape toate solutiile pe care le gasesti la magazin impotriva insectelor. Scapa peste noapte de ele doar cu ajutorul unei cantitati mici de borax. Amesteca putina apa cu zahar sau miere si cu borax, ia o bucatica de vata si pune-o in solutia obtinuta, apoi asaz-o in zona in care ai observat furnicile.

4. Daca ai un animal de companie, cu siguranta ca ai observat ca uneori miroase urat in culcusul sau. Boraxul este cel care te scapa de aceasta problema! Amesteca 1/3 ceasca de borax cu 250 de mililitri de apa si pune-le intr-o sticla cu vaporizator.

5. Daca ai chiuveta din inox, cu siguranta ca te-ai confruntat cu pete pe ea si ai incercat toate solutiile pentru a scapa de ele. Este util si in cazul chiuvetelor din alt material. Amesteca putin borax cu zeama de lamaie pana se face o pasta, apoi freaca usor cu un burete pana cand dispar. Nimic mai simplu!

6. Toaleta ta va straluci de curatenie peste noapte daca pui borax inainte de a merge la culcare pe toata suprafata ei. Dimineata, freaca putin cu peria de curatat si apoi trage apa.

Curata toaleta cu borax / foto: Shutterstock.com

Curata toaleta cu borax / foto: Shutterstock.com

7. Fa-ti propriul tau odorizant de camera cu ajutorul unei solutii obtinute din borax. Ai nevoie de ½ de ceasca de borax cu 350 de mililitri de apa si cu cateva picaturi de ulei esential si pune-le intr-o sticla cu vaporizator.

8. Poate nu stii deja, insa trebuie sa iti cureti si periile de par des. Combina borax cu detergent de vase si spala periile saptamanal.

9. Cosul de gunoi ajunge de multe ori sa miroasa foarte rau, insa tot boraxul este de ajutor si in aceasta situatie. Rezolva problema cu un amestec de apa cu borax, apoi clateste. Pune pe marginea cosului de gunoi putin borax pentru a evita aparitia gandacilor.

10. Curata tapiteria masinii cu o solutie facuta in casa, din borax, sapun lichid si apa.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top