Inedit
Curăţenia de primăvară – cum scapi definitiv de praf
Curăţenia de primăvară – cum scapi definitiv de praf. Indiferent de cât praf am şterge, acesta pare să revină ca şi cum nu am face deloc curăţenie. Drept urmare, încearcă să ai grijă la următoarele aspecte pentru a scăpa de această problemă.
Ai grijă la covoare. După cum ţi-ai dat seama deja, praful se depune peste tot, în special pe covoare şi mochete. Pentru a evita infiltrarea particulelor in acestea, aspiră-le cu un aparat care funcţionează pe bază de apă. Se recomandă în acelaşi timp înlocuirea covoarelor la un interval de 5-7 ani, precum şi scuturarea sau curăţarea lor de cel puţin două ori pe an.
CITEŞTE ŞI: Cum să faci curățenie mai ușor și mai repede
Atenţie la saltelele vechi. Un alt loc în care praful se depozitează este tapiţeria saltelelor, ori a unui pat vechi. Tocmai de asta se recomandă schimbarea saltelei la fiecare trei ani şi aspirarea în fiecare săptămână a tapiţeriei.
Curăţă cărţile de praf. Dacă nu faci asta în timp ce citeşti, atunci este cazul ca de două ori pe an să cureţi şi praful care s-a depus peste cărţile din bibliotecă. Şterge coperţile cu o cârpă moale, iar paginile aspiră-le uşor.
Verifică masca de la ţevi. Dacă blocul tău are o problemă cu aerisirea, atunci este posibil ca majoritatea prafului din casă să provină de la ţevile neacoperite corespunzător. Încearcă, deci, să acoperi cu o mască zonele descoperite.
Aeriseşte mai mult seara. Dacă stai la stradă, ori la parter, este posibil atunci când deschizi geamul să nu intre aer curat, ci mai degrabă praf. Drept urmare, dacă vrei să ai o locuinţă aerisită şi curată, încearcă să deschizi geamurile doar seara, când aglomeraţia este mai mai redusă.
Obiecte mai puţine, praf mai puţin. Cu cât locuinţa ta este mai liberă, cu atât praful se va instala mai greu. Dacă vei încărca prea mult camerele cu diferite obiecte, atunci îţi va fi imposibil să scapi de praf,indiferent de cât de mult ai încerca.