Connect with us

Revistateo.ro

Acesta este Cuvantul anului 2015

Inedit

Acesta este „Cuvantul anului 2015”

Conform editurii Dictionarului Oxford, cuvantul anului 2015 provine din mediul online si reprezinta un emoticon. Potrivit wsj.com, pictograma utilizata pentru a exprima in conversatiile online diferite stari si sentimente a explodat in „cultul emoticonului” in ultimele 12 luni. Editorii dictionarului englez mai spun ca acest chip „cu lacrimi de bucurie” este cuvantului anului 2015.

Casper Grathwohl, presedintele editurii Oxford University Press a declarat ca „Traim timpuri in care scrierea cu alfabetul traditional întampina mari dificultati in a satisface cerintele comunicarii din secolul al XXI-lea, bazate pe viteza si caracteristici vizuale„. Acesta mai spune ca „Nu este surprinzator faptul ca un element pictografic precum emoticonul a inceput sa se evidentieze si să umple aceste lacune – este flexibil, imediat si acopera foarte frumos multe nuante. Ca urmare, emoticonul a devenit o forma de comunicare tot mai des folosita, o forma ce depaseste barierele lingvistice„.

CITESTE SI: Acesta este CUVÂNTUL ANULUI 2014. L-ai folosit și TU de nenumărate ori!
CITESTE SI: Iata care este semnificatia cuvantului Craciun

Emoji, sau „chip cu lacrimi de bucurie” a fost cel mai utilizat emoticon din lume in anul care sta sa se incheie. In 2015 acest emoticon a fost utilizat de patru ori mai mult decat in 2014. De exemplu, doar in Marea Britanie „chipul cu lacrimi de bucurie” a fost folosit in 20% din totalul mesajelor care au inclus astfel de simboluri. Alte cuvinte care au intrat in topul editurii au fost „refugiat„, „Brexit” ( posibila iesire a Marii Britanii din cadrul Uniunii Europene), „ad blocker” (software care blocheaza reclamele pe paginile de internet), „sharing economy” (economie colaborativa) si „lumbersexual”, cuvant ce se refera la un barbat tanar provenit din mediul urban care poarta barba si camasi cadrilate.

Emoticonul „chip cu lacrimi de bucurie” duce mai departe traditia manifestata de editorii „Dictionarului Oxford” de a alege cuvantul anului din randul termenilor asociati cu actuala cultura a internetului.

In anul 2012, cuvantul anului a fost „GIF”, in 2013 titlul a revenit cuvantului „selfie” iar in 2014, cuvantul „vape”, termen ce se refera la actiunea de a fuma tigari electronice a obtinut acelasi titlu.

Sursa foto: Theverge

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top