Connect with us

Revistateo.ro

Dacă ai aceste semne pe față, nu le îndepărta acasă! Ce sunt, de fapt

Cosmetica

Dacă ai aceste semne pe față, nu le îndepărta acasă! Ce sunt, de fapt

Destul de multe persoane se confruntă în jurul ochilor cu niște semne albe. Cu siguranță că le-ai remarcat pe față, le-ai confundat cu coșuri, ai încercat să le storci, însă nu s-a întâmplat nimic. Ba mai mult de atât, nu ai reușit decât să creezi o iritație atunci când ai încercat să le storci. Iată de ce nu este bine să îndepărtezi aceste puncte și ce sunt, de fapt.

Ei bine, aceste puncte albe poartă numele de milia și nu sunt nicidecum coșuri. Chiar dacă seamănă cu punctele albe, care sunt niște acumulări de sebum care blochează pori, aceste punctulețe sunt mici chisturi. Formate din keratină, albe și tari la atingere, punctele acestea nu pot fi extrase precum celelalte comedoane care apar pe față. Keratina este proteina care ajută la formarea pielii, a părului și a unghiilor.

Ce determină apariția miliei

Indiferent de tipul de ten sau de vârstă, oricine poate avea milia. Persoanele care sunt sensibile la razele solare și au avut arsuri solare sunt, însă, mai vulnerabile la apariția lor.

Citește și: Preparatul care te scapă de pungile de sub ochi

Deși de obicei pot apărea în zona ochilor, unele persoane le pot avea și pe pomeți. Arsurile sau unele răni pot determina apariția miliei.

Citește și: Scapă de ridurile din jurul ochilor cu o cremă foarte ieftină, pe care o prepari acasă

Milia apare atunci când celulele moarte se unesc, rămânând blocate sub piele, formând chisturi mici şi tari. Cauzele sunt legate de anumite afecțiuni ale pielii precum rozacee sau mătreață. Și arsurile sau herpesul pot provoca acumularea keratinei sub piele și formarea chisturilor.

Cum poate fi tratată milia

În general, aceste puncte dispar în timp, de la sine, fără un tratament specific, însă cu o perioadă de vindecare ceva mai îndelungată.

Cei care vor să scape mai repede de ele pot apela la peeling chimic precum AHA, pentru a elimina celulele care blochează porii. În plus, dermatologul le poate extrage cu ajutorul laserului sau a unor ace sterile.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top