Connect with us

Revistateo.ro

Dacă ai păr în exces pe corp, poate fi un semn că mănânci o cantitate mare din aceste alimente, ori un semn că suferi de o anumită boală.

Sanatate

Dacă ai păr în exces pe corp, înseamnă că mănânci aceste alimente

Ai păr în exces pe corp? Atunci trebuie să acorzi mai multă atenție alimentației. Asta pentru că unele unele alimente pot fi responsabile pentru această problemă. De asemenea, de vină ar putea fi și anumite afecțiuni. Iată ce spun specialiștii.

Dacă ai păr în exces pe corp, înseamnă că mănânci aceste alimente

Hirsutismul nu este întotdeauna de vină pentru părul în exces. Potrivit specialiștilor, o astfel de afecțiune are anumite caracteristici. „Hirsutismul este definit prin prezența firelor de păr groase, pigmentate, de tip terminal după un tipar masculin”, a spus Anca Pavelescu, dermatolog, potrivit csid.ro.

Potrivit specialiștilor, momentul în care apare această problemă este foarte important. Dacă, de exemplu, adolescentele se confruntă cu problema în discuție, atunci poate fi vorba despre sindromul ovarelor polichistice, pentru care există tratament.

„Cea mai frecventă cauză a hirtustismului este un sindrom de ovar polichistic. Acesta e o cauză beningnă care poate fi tratată prin pilule contraceptive”, a spus Antonela Burlacu, endocrinolog, potrivit csid.ro.

În astfel de cazuri pot să apară și alte probleme, printre care și creșterea în greutate, menstuația neregulată. Astfel, medicii le recomandă celor care se găsesc în astfel de situații să evite prăjelile, dulciurile și consumul excesiv de sare.

CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă dacă ai păr pe sâni

CITEȘTE ȘI: Persoanele care au păr în urechi riscă această boală

„Creșterea în greutate determină secundar o rezistență la insulină, care, acționând prin intermediul proteinei care crește nivelul testosteronului, poate duce la creșterea nivelului de testosteron liber în sânge”, a mai explicat medicul endocrinolog.

Dacă pilozitatea apare în cazul prsoanelor adulte, atunci vizita la medic este recomandată. Asta pentru că în spate se poate ascunde o problemă de sănătate mai gravă. „Dacă pilozitatea a apărut brusc la o vârstă adultă și se asociază cu altă semne generale – scăderea în greutate, îngroșarea vocii -, înseamnă că e o virilizare cu o cauză severă, o tumoră pe ovar sau pe glanda suprarenală”, a mai spus medicul endocrinolog.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top