Connect with us

Revistateo.ro

Dana Deac este o apreciată realizatoare de televiziune. Ea a fost diagnosticată cu cancer pentru a cincea oară.

Star

Dana Deac, diagnosticată cu cancer de cinci ori: „Asta este viața, trebuie să o iei așa cum este”

Dana Deac este o apreciată realizatoare de televiziune. În urmă cu 10 ani, ea a vorbit pentru prima dată despre crunta maladie. De atunci, ea a fost diagnosticată cu cancer de cinci ori.

Într-un interviu recent, Dana Deac a vorbit cu sinceritate despre momentele prin care trece. A fost diagnosticata cu cancer pentru a cincea oara, de data aceasta unul tiroidian, de care s-a si operat in luna august.

Dana Deac, diagnosticată pentru a cincea oară cu cancer

„Prima data nu am vrut sa ies (in urma cu 10 ani- n.r.). Au fost doua doamne care au stiut ce e mai bine pentru mine. Ma refer la Floriana Jucan si la Cristina Topescu. Atunci, ele au facut foarte mult bine, au atras atentia asupra cazului meu si foarte multi au sarit in ajutor. Multi telespectatori si-au adus aminte de matinalul pe care-l faceam la Antena 1 si Antena 3.

Prima data am respectat protocolul medical. Am facut citostatice si iradieri. Dupa ce am terminat iradierile, ne gandim la anul 2008, in octombrie m-am prezentat la Semimaratonul Bucuresti. M-am pregatit toata vara si am reusit sa-l duc la capat. Am iesit chiar pe locul 7 la categoria mea de varsta.

Acum este a cincea oara cand am facut cancer. E frisonant cand auzi. Si nu sunt singura. Dupa acele iradieri din 2008 nu m-am gandit niciodata ca voi mai face cancer si ca ele vor cauza un nou cancer. Nimeni nu mi-a spus ca ar putea exista posibilitatea de a face cancer tiroidian. Acum, dupa ce l-am facut, toti au fost convinsi si fermi ca l-am facut din cauza iradierilor de la prima operatie.

Am intrebat de ce ma pun sa fac din nou iradieri. „Exista posibilitatea sa faceti un cancer in gat, unul la glanda salivara sau o leucemie”, mi-au spus. Trebuie sa alegi intre cancere, trebuie sa stai sa te gandesti. Asta este viata, trebuie sa o iei asa cum este. Starea de depresie nu are cum sa te ajute.

N-am trecut prin asta pentru ca eu am ajuns in ultimul ceas la psiholog si ma ajuta enorm sa gestionez aceste lucruri. Psiholoaga mea mi-a spus prima data: «Nu trebuie sa te lupti cu cancerul. Cancerul te face. Trebuie sa negociezi, sa ai o relatie de negociere cu cancerul. Ca el sa dispara, tu trebuie sa stii ce trebuie sa faci. Nu trebuie sa lupti cu el, pentru ca este imposibil si nu vei castiga niciodata aceasta lupta».”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Star

To Top