Connect with us

Revistateo.ro

Te întrebi de câte ori pe săptămână trebuie să își speli părul? Pentru a afla care este soluția ideală, este bine să știi ce tip de păr ai.

Par & Coafuri

De câte ori pe săptămână trebuie să îți speli părul

Avem senzația uneori că nu ne spălăm părul când trebuie sau cât trebuie. Unele persoane consideră că se spală pe cap mai des decât ar fi necesar. Altele cred ca își spală podoaba capilară mai rar decât este nevoie. Pentru a ști de câte ori pe saptamana poți face lucrul acesta, este important să iți cunoști tipul de păr. În cazul anumitor tipuri de păr se poate absorbi mai mult ulei decât în cazul altora. De aceea în unele cazuri este recomandat să te speli mai des pe cap. Trebuie menționat faptul că persoanele care fac sport trebuie să se spele mai des pe cap. Este recomandat să facă asta în fiecare zi. Dacă lipsa timpului te împiedică să te speli pe cap atât de de des cât ar trebui, atunci o soluție simplă și eficientă pe care o poți folosi oricând este șamponul uscat. Absoarbe excesul de sebun.

De câte ori pe săptămână trebuie să își speli părul

Părul mediu. În cazul acesta, este recomandat să te speli de 2-3 ori pe săptămână. Acest tip de păr nu acumulează ulei. Deci nu va avea un aspect neplăcut, neîngrijit. Dacă ai părul mediu (între texturi), încearca să nu te speli pe cap în fiecare zi.

Părul des. Femeile care au părul des sau creț nu au de ce să își facă griji. În astfel de cazuri poți folosi șamponul o data pe săptămână. Aspectul neîngrijit al podoabei capilare este ultima dintre problemele tale. Asta pentru că uleiurile pătrund greu printre firele tale de par.

Părul natural. Nu este indicat să folosești șamponul constant. Îți va distruge părul. Va deveni uscat. În schimb, balsamul este tot ceea ce îi trebuie părului tău pentru a arăta așa cum îți dorești.

Așadar, este important să știi care este tipul părului tău. Și, pe baza acestei informații vei putea opta pentru cea mai bună metodă de îngrijire a podoabei tale capilare. Este bine să știi de câte ori îți poti spăla părul, astfel încat să nu faci lucrul acesta mai des sau mai rar decât este nevoie.

CITEȘTE ȘI: Cum iti poti prepara un sampon acasa

Este extrem de dificil sa gasesti un sampon care sa te multumeasca pe deplin. Multe feei isi doresc un par sanatos, cu volum si fara matreata.

Ei bine, este foarte greu pentru un sampon sa intruneasca toate aceste conditii. Parul, mai ales la femei, este cartea de vizita a acesteia.

Indreptarea cu placa, folosirea ondulatorului si a uscatorului de par scad calitatea parului. Astfel, parul incepe sa fie deteriorat, uscat si sa aiba varfurile despicate.

Un sampon natural reuseste sa readuca stralucirea sanatoasa si naturala a parului. In numai o luna, cei care au folosit deja acest tratament au simtit ca parul lor este regenerat si mult mai sanatos.

Urzica este una dintre cele mai importante plante care ajuta la sanatatea scalpului si a parului. Ea stimuleaza fluxul sanguin de la nivelui scalpului. Acest lucru accelereaza cresterea parului.

Uleiul de ricin este un ingredient nelipsit din mastile de par care ajuta la cresterea parului. Are proprietati antibacteriene si antifungice. Impiedica aparitia matretii si a bacteriilor de pe scalp.

Acest sampon ajuta la regenerarea parului

Panthenonul este un alt ingredient care se regaseste in multe sampoane si ajuta in procesul de regenerare a parului.

Iata de ce ingrediente ai nevoie:

– 750 de ml de sampon de urzica. Alege unul concentrat
– 2 fiole de vitamina B
– 30 de ml de solutie de vitamina A+D
– 50 de ml de ulei de ricin
– 100 d ml de solutie de panthenol.
– 30 de ml picaturi de urzica.

Intr-un flacon se 1 litru se amesteca toate aceste ingrediente foarte bine. Se agita bine inainte de fiecare utilizare.

Se aplica acest amestec pe pielea capului si parul. Se lasa sa se intervina pentru cateva minute, apoi se spala.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top