Connect with us

Revistateo.ro

De ce amețești când te ridici brusc? Este sau nu este grav?

Sanatate

De ce amețești când te ridici brusc? Este sau nu este grav?

Vrei să știi de ce amețești când te ridici brusc? Ei bine, sunt mai multe motive pentru care se întâmplă asta. La un moment dat, oricine a trecut prin această experiență. Însă, momentele acelea trec repede. Din acest motiv, sunt mulți care ignoră amețelile. Dar este sau nu este grav ceea ce se întâmplă? Ei bine, medicii spun adevărul în legătură cu această situație. Iată despre ce este vorba.

De ce amețești când te ridici brusc? Medicii explică din ce cauze apar amețelile

Amețelile acestea pot să apară frecvent, sau mai rar. De regulă țin câteva secunde. Tocmai pentru că durata lor este atât de mică, multe persoane nici nu le dau importanță. Însă este bine să mergi la medic deoarece ar putea apărea din motive mai seriose. Și mai bine este să știi cu exactitate despre ce este vorba și să iei măsuri la timp.

De cele mai mult ori, amețelile acestea apar la persoanele în vrstă. Însă și tinerii se pot confrunta cu problema în discuție. Cei mai mulți oameni trec ușor peste acele amețeli. După câteva secunde își pot relua activitățile fără alte probleme. Însă, sunt și cazuri în care se poate ajunge chiar și la leșin.

Când te ridic brusc, tensiunea arterială scade. De aceea amețești. Asta deoarece la creier nu ajunge o cantitate suficientă de sânge. Vederea devine încețoșată, apar amețelile și uneori poți vedea chiar și o lumină albă.

CITEȘTE ȘI: Ai aceste simptome? Iată ce înseamnă

CITEȘTE ȘI: Cancerul pulmonar. Primele simptome care trebuie să te trimită la medic

Cei care suferă de hipotiroidism sau hipertiroidism se pot confrunta, de asemenea, cu aceste amețeli. Deshidratarea, regimul alimentar cu puține calorii, răceala și sarcina pot duce la apariția acestor amețeli. În primele săptămâni de sarcină, chiar dacă nu știu că urmează să devină mame, multe femei pot suferi din cauza amețelilor.

Amețeala poate să apară și ca urmare a administrării unor medicamente. De asemenea, anemia poate cauza apariția acestei probleme.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top