Cosmetica
De ce apar punctele negre?
Exista diverse solutii pentru indepartarea punctelor negre, insa e foarte important de stiut care sunt motivele aparitiei lor. Tenul oglindeste obiceiurile zilnice, iar problemele de la nivelul pielii se reflecta in comportamentul nostru. Chiar daca gasim remedii si eliminam o parte din ele, au obiceiul sa reapara, astfel fiind o lupta continua.
Singurul remediu cu adevarat eficient este sa identificam cauzele aparitiei lor si sa incercam sa evitam anumite aspecte din viata noastra pentru a fi sigure ca nu ne vom mai confrunta cu aceasta problema.
Citeste si: Trucul de frumusete pe care trebuie sa il eviti cu orice pret
Citeste si: Cum se intelege uleiul de masline cu frumusetea ta. 3 aplicari care dau roade
Punctele negre apar mai ales la femeile care au tenul gras, din cauza dilatarii porilor, care creaza mediul potrivit pentru acumularea secretiei abundente de sebum. De obicei, pielea de pe frunte, nas si barbie este mai grasa si produce mult sebum, de aceea acestea sunt zonele favorite ale punctelor negre.
Iata care sunt cateva cauze ale aparitiei punctelor negre:
Atingerea tenului cu mainile. In anumite momente, cu toii avem obiceiul sa ne atingem fata cu mainile, cand ne concentram ducem mana la frunte, cand stam de vorba cu cineva, ne sprijinim barbia. Prin aceste atingeri ale fetei, toate bacteriile de pe maini ajung pe tenul nostru si astfel provoaca aparitia punctelor negre sau agravarea lor, daca acestea exista deja. Aceste obiceiuri sunt cele mai daunatoare pentru tenul nostru si trebuie evitate.
Folosirea unor produse cosmetice nepotrivite pentru tenul tau. De obicei cremele grase sunt cele care favorizeaza formarea punctelor negre pentru ca incarca foarte mult porii. Primul pas este sa identifici corect tipul tau de ten pentru a stii exact ce tip de produse ti se potrivesc. Daca ai dubii, recomandam un consult dermatologic pentru a stabili exact tipul de ten si a primi recomandari despre ce produse trebuie sa folosesti.
Machiajul trebuie sa fie realizat cu produse de calitate, e necesar sa fie produse care sa nu iti inchida porii. Pensulele si buretii de machiaj trebuie sa fie schimbati periodic, nu e suficient doar sa ii spalam.
Folosirea aceluiasi prosop timp indelungat. Prosoapele destinate fetei trebuie sa fie diferite de cele pentru maini sau corp. Ele se schimba cel putin o data pe saptamana, pentru a nu da ocazia bacteriilor sa se dezvolte si apoi sa ajunga pe tenul tau. La fel se procedeaza si cu fetele de perna. Acestea fiind cele care iti ating fata cel putin 6 ore pe noapte, trebuie sa nu fie din materiale sintetice, pentru a nu aparea iritatii.
Anticonceptionalele. Fara un consult ginecologic in prealabil si fara o prescriptie medicala, acestea pot fi periculoasepentru organismul tau. Productia de sebum este direct relationata cu hormonii si pentru ca aceste pastile contin hormoni, ele trebuie administrate corespunzator. Orice medicament care contine steroizi, testosteron, estrogen sau fenitoina poate duce la probleme ale pielii, asadar consultati un medic inainte de administrarea lor.
Nu trebuie neglijat si aspectul alimentar. Mancarurile care contin mult zahar si grasimi trebuie eliminate din alimentatia zilnica. Trebuie sa renuntati la bauturi carbogazoase si mancaruri prajite, mancaruri de tip fast-food si sa consumati cat mai multe fructe si legume proaspete.
Desi pare deja un cliseu, cei cel putin doi litri de apa pe zi sunt obligatorii!