Connect with us

Revistateo.ro

De ce apare cancerul de col uterin

Sanatate

De ce apare cancerul de col uterin

Din nefericire, numeroase românce suferă de această teribilă boală. Cancerul de col uterin este una dintre problemele cu care multe femei se confruntă. Îngrozitoarea boală nu ține cont de vârstă. Poate apărea chiar și la femeile tinere. Este foarte important ca aceasta să fie depistată la timp. Tocmai acesta este motivul pentru care investigațiile anuale sunt mai mult decât necesare. Iată de ce apare cancerul de col uterin și ce trebuie să știe fiecare femeie în legătură cu acest subiect.

De ce apare cancerul de col uterin? Explicația pe care femeile trebuie să o cunoască

Prof. univ. dr. Elvira Brătilă a explicat pentru revista ”Avantaje” de ce apare cacerul de col uterin. „În momentul în care avem o infecție cu mai multe tulpini HPV, mă refer la cele cu risc crescut, când sunt mai multe infecții frecvente, bacteriene, acestea împiedică mecanismul de vindecare și atunci mecanismul de vindecare, iar atunci acestea pot evolua către cancer de col. Există o categorie de femei foarte tinere, de sub 25 de ani sau între 25 și 30 de ani, care fac cancer de col și fac forme foarte agresive.

În medicină din păcate nu există o leziune general valabilă. După infecția cu HPV, este nevoie de 10-15 ani pentru a ajunge la leziune neoplazică. Lucrurile trebuie să fie privite în contextul clinic.

CITEȘTE ȘI: Multe femei fac asta fără să știe ce riscă: groaznicul CANCER OVARIAN. Renunțați la acest obicei!

CITEȘTE ȘI: 5 mituri despre cancerul de col uterin. Atentie la numarul 5!
Virul HPV este un virus cu transmie sexuală, practic contaminarea se face prin contact sexual. Tineri, acum, își încep viața sexuală destul de devreme și își schimbă partenerii destul de mult, iar riscul de a contacta infecția cu HPV crește,” a spus specialistul pentru sursa menționată anterior.

Din păcate, sunt multe femei tinere, chiar și sub 25 de ani, care pot dezvolta acest tip de cancer. Mai mult decât atât, pot avea o formă foarte agresivă a acestei boli. Virsulul HPV poate fi de vină pentru această problemă medicală. Este un virus cu transmitere sexuală, de aceea femeile trebuie să fie foarte atente pentru a nu avea probleme mai târziu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top