Educatie
De ce au unii chiloți pentru femei buzunare interioare
Știai că lenjeria intimă feminină are un loc secret? Nu vorbim de toate articolele (chiloți, boxeri, costume de baie).
Te-ai întrebat vreodată ce rol are buzunarul interior al lenjeriei intime feminine? Pe unele forumuri străine există o adevărată dezbatere.
Unii oameni glumesc și spun că în acele buzunare pot fi ținute cardurile bancare, însă cu glume misogine ne-am obișnuit, din păcate.
Motivul pentru care există aceste buzunare interioare este unul practic. Acolo poate fi depozitat, de fapt, un prezervativ, spun alții.
Adevărul este undeva la mijloc. Unele tipuri de buzunare interioare pot ține într-adevăr un prezervativ, însă nu pentru asta au fost concepute.
Dubla căptușeală are legătură cu igiena intimă. Cea de-a doua țesătură este o fibră naturală cu rolul de a nu irita pielea sensibilă din acea zonă.
CITESTE SI: 4 tipuri de lenjerie intima feminina care cuceresc orice barbat
Trebuie spus din nou că nu toate perechile de chiloți au această dublă căptușeală. Un astfel de obiect vestimentar nu trebuie purtat mai mult de câteva ore, mai ales dacă nu este conceput din fibră naturală.
Este cunoscut faptul că materialele sintetice irită pielea și pot duce la ulcerații în zona intimă, mai ales dacă depunem mult efort și transpirăm excesiv.
Te poate interesa și: 8 situații în care nu se poartă chiloții tanga
1. DACĂ TE ÎMBRACI CU ARTICOLE SPORTIVE TOATĂ ZIUA
Hainele strânse pe corp precum celebrii leggings (pe care femeile îi folosesc mai ales la alergat) interferează cu circulația aerului. Hainele umede și strânse pe corp sunt mediul ideal pentru formarea bacteriilor și a ciupercilor de tot felul.
2. DACĂ PORȚI O FUSTĂ MINI
Tot din motive de sănătate, dacă urci în autobus sau metrou și ți se ridică adesea fusta, riști să depui bacterii pe fundul tău, din cauza chiloților pe care îi porți.
3. EȘTI PREDISPUSĂ LA INFECȚII VAGINALE
Chiloții tip ață pot provoca infecții vaginale deoarece acoperă prea puțin din zona intimă. Dacă până acum nu ai remarcat probleme la urinare și ai purtat de multe ori acest tip de chiloți, ești o norocoasă.
4. DACĂ EȘTI ÎNSĂRCINATĂ
Atunci când ești însărcinată, sistemul tău imunitar nu este 100% la înălțime iar chiloții tanga por provoca apariția infecțiilor. În ultima instanță, poți să pui în pericol chiar și bebelușul.
5. DACĂ NU ÎȚI SCHIMBI DES TAMPONUL
Dacă ești în acea perioadă a lunii, ar fi indicat să renunți la ideea de a purta chiloți tanga, mai ales dacă îți schimbi des tamponul. Pentru evitarea unei infecții, poartă chiloți normali în zilele critice.
6. DACĂ FACI DUȘURI VAGINALE
Doctorul Rabin este împotriva acestei practici deoarece poate altera aciditatea naturală și echilibrul florei vaginale. Dacă nu găsești o altă soluție pentru a te simți curată, află că îți pui în pericol imunitatea. Pentru a minimaliza riscul unei infecții în urma unui duș vaginal, nu purta tanga.
7. DACĂ AI PIERDERI URINARE
2 din 5 femei sub 60 de ani se confruntă cu pierderile urinare din cauza sportului sau a abținerii în cazul în care nu se găsește o toaletă apropiată.
8. DACĂ EȘTI BOLNAVĂ
Chiar și dacă e o simplă răceală, nu purta tanga. Sistemul tău imunitar nu are nevoie de elemente perturbatoare în plus precum praful plin de bacterii depus în zona intimă.