Connect with us

Revistateo.ro

De ce e bine sa dormi cu ceapa in sosete

Stil de viata

De ce e bine sa dormi cu ceapa in sosete

Stiai ca e bine sa dormi cu ceapa in sosete? Ceapa rosie, in special, activeaza o serie de organe importante din corpul tau.

Conform principiilor medicinei chineze, talpile picioarelor este o poarta de intrare in interiorul organismului, iar expertii orientali le numesc meridiane.

Terminatiile nervoase ale talpilor, conectate inclusiv cu sistemul nervos central

Aceste meridiane sunt niste cai prin care se activeaza energia trupului pentru fiecare organ din corp, fiind strans legate inclusiv de sistemul nervos central.

Talpa piciorului are peste 7.000 de terminatii nervoase si se leaga la o varietate de organe din corp. Aceste meridiane pot fi stimulate si pot insanatosi corpul cu ajutorul ionilor negativi ai pamantul sau folosind ceapa.

Dormitul cu ceapa in sosete nu doar ca detoxifiaza organismul ci il previne de o serie de boli necrutatoare.

Acidul fosforic din ceapa are rolul de a purifica sangele

Inainte de somn, pune felii de ceapa rosie in sosete si acopera-te cu o plapumioara mai groasa ca sa poti transpira. Ceapa purifica aerul si atunci cand ia contactul cu pielea ucide microbii si bacteriile din organism. Ceapa ajuta la patrunderea sub piele a acidului fosforic, un element esential pentru purificarea sangelui.

Asadar, daca vreti sa preveniti racelile, bolile de sange sau cele nervoase, daca vreti sa reduceti simptomele de gripa, dormiti cu ceapa in sosete, chiar daca ideea va face sa radeti. Dimineata, dupa ce va treziti, aruncati ceapa la gunoi si schimbati-va sosetele.

Pont: In caz de febra si frisoane, adaugati pe langa ceapa in sosete putin otet de mere, cat sa va inmoaie talpile piciorului. Otetul, impreuna cu ceapa, colecteaza toti microbii si bacteriile care declanseaza o serie de boli ale imunitatii.

CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ORGANISMUL TĂU DACĂ MĂNÂNCI JUMĂTATE DE CEAPĂ ÎN FIECARE ZI

Este importat să ştiţi că ceapă conţine elemente esenţiale pentru organismul nostru, precum uleiuri eterice, acizi organici, acid citric, fermenţi, vitaminele C, B1, B2, B6, PP, E, carotin, fitoncide, minerale, calciu, natriu, călâu, fier, fosfor, iod, sulf, siliciu.

Potrivit unui studiu realizat în Franţa, consumul de ceapă (cel puţin jumătate de ceapă crudă pe zi) a fost asociat cu o reducere de cel puţin 50% a riscului de apariţie a cancerului de stomac, dar şi cu o reducere semnificativă a incidenţei cancerului de sân.

Alte beneficii:

Beneficii cardiovasculare

Există dovezi care susţin că substanţele care se găsesc în ceapă au acţiune anti-coagulanta şi previn cheagurile de sânge nedorite. De asemenea, scad nivelul colesterolului şi trigliceridelor din sânge şi îmbunătăţesc funcţia de membrana din celulele roşii de sânge. Cu alte cuvinte, consumul de ceapă previne atacul de cord.

Beneficii pentru oase şi ţesutul conjunctiv

Studiile demonstrează că ceapă ajuta la creşterea densităţii osoase, având efecte benefice la femeile aflate la vârsta menopauzei. În plus, exista dovezi că femeile în vârstă îşi reduc riscul de fracturi de şold dacă mănâncă ceapă zilnic.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top