Connect with us

Revistateo.ro

De ce e bine să faci duș cu apă rece

Sanatate

De ce e bine să faci duș cu apă rece

Dacă nu este apă caldă, nu faci duș sau o încălzești la aragaz, în niciun caz nu îți trece prin cap să te bagi sub un jet de apă rece. Însă dușul rece este benefic pentru sănătate din mai multe motive.

APĂ RECE PENTRU CIRCULAȚIA SÂNGELUI
Dușul cu apă rece mărește viteza fluxului sanguin în sânge în corp, fapt ce ajută persoanele care au probleme cardiovasculare (scade presiunea arterială). Fluxul mai mare de sânge către creier îmbunătățește funcționarea acestuia.

CITEȘTE ȘI: VEZI CUM VEI ARĂTA DUPĂ 20 DE ANI DE FUMAT

APĂ RECE PENTRU COMBATEREA DEPRESIEI
Apa rece stimulează electric nervii periferici, fapt pentru care o persoană care a trecut sub un jet de apă rece simte în corp furnicături și adrenalină, care sunt benefice. Dușul rece devine, în acest fel, un bun medicament pentru persoanele depresive.

APĂ RECE PENTRU SĂNĂTATEA PĂRULUI TĂU
Multe sfaturi cosmetice spun să îți clătești părul cu apă rece, și nu, nu este un sfat greșit. Apa rece face părul mai strălucitor, reducând astfel electrizarea. Apa caldă, în schimb, are un efect negativ asupra pielii și a părului. Aceasta uscă pielea și părul.

APĂ RECE PENTRU RANDAMENT LA EXERCIȚIILE FIZICE
„Revista Americană de Fiziologie” a publicat un studiu potrivit căruia apa rece este foarte bună dacă dorești să atingi performanțe sportive. Mai mulți sportivi au fost urmăriți de oamenii de știință și s-a constatat, în urma cercetării, că cei care făceau dușuri reci dădeau mai mult randament la antrenament.

APĂ RECE PENTRU A FI CĂLIT
Încă din armată, bărbații mai ales, sunt învățați să facă față unor situații care să îi transforme în bărbați adevărați. Apa rece dezvoltă tăria de caracter deoarece cu cât îți expui corpul la stres, acesta se va învăța astfel încât perioadele de criză și bulversare să fie evitate. Dușurile reci te călesc pentru situațiile dificile, așadar!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top