Connect with us

Revistateo.ro

De ce e bine sa introduci inghetata in dieta ta

Dieta si Sport

De ce e bine sa introduci inghetata in dieta ta

Nutritionista Mihaela Bilic vorbeste despre inghetata pe pagina personala de Facebook. Experta in nutritie sustine ca nu e mare pacat sa consumam acest produs dulce atunci cand tinem o cura de slabire, combatand miturile legate de periculozitatea acestui desert.

Inghetata, un pericol sau o binecuvantare?

„Toata lumea consuma inghetata, un desert de sezon care, iata, trebuie si el reinventat. Ce sa ne mai spuna producatorii, cum sa ne convinga sa tot cumparam, daca nu exploatand dorinta noasta de produse cat mai sanatoase, dietetice, naturale, obtinute traditional…. Asa a aparut iaurtul congelat, o alternativa la inghetata clasica, al carui punct forte se vrea a fi continutul redus de grasime. Cand spunem iaurt ne gandim automat la un aliment usor, light, deci concluzia se trage de la sine: inghetata din iaurt ingrasa mai putin decat inghetata clasica. Pare logic, dar nu e neaparat adevarat.

Elementul care ingrasa din inghetata este zaharul, nu grasimea. Prin definitie, acest desert este mai degraba un produs lactat indulcit la care se adauga vanilie, ciocolata sau fructe. Din acest motiv inghetata e cea mai prietenoasa cu silueta cand vine vorba sa mananci un desert. Daca va uitati pe ambalajul inghetatei veti vedea ca majoritatea sunt facute cu lapte degresat, deci au putina grasime.

Cand vorbim de varianta obtinuta din iaurt e clar, nu are cum sa fie grasa, materia prima e mai light decat in reteta clasica. Insa zaharul face diferenta, pentru ca in majoritatea cazurilor se foloseste zahar mai mult pentru a compensa lipsa de gust. Adica e mai saraca in grasimi si mai bogata in zahar:( Din punct de vedere caloric ambele variante sunt similare, insa in opinia mea mai mult zahar e mai pagubos pentru sanatate si silueta decat cateva grame de grasime in plus.

In final fiecare e liber sa aleaga varianta pe care si-o doreste, important este sa stiti ca inghetata de iaurt nu e atat de dietetica precum suna. Iar daca o decorati din belsug cu sos de ciocolata sau de fructe, n-ati facut nimic…ce luati pe mere, dati pe pere- asta ca sa inchei cu o zicala romaneasca”, scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top