Divers
De ce e considerată suspectă moartea lui Andrei Gheorghe
Moartea lui Andrei Gheorghe a început să ridice semne de întrebare încă de aseară. Apar o serie de întrebări despre ce s-a întâmplat cu jurnalistul înainte să plece dintre noi.
Decesul a fost constatat după un apel la 112, primit după ora 22, iar cauza oficială este stop cardio-respirator.
Conform unor surse medicale, decesul s-a produs, de fapt, cu 12 ore înainte ca trupul neînsuflețit al realizatorului de emisiuni TV și radio să fie găsit.
Motivul pentru care polițiștii consideră această moarte una suspectă este vârsta și faptul că a fost găsit târziu.
Ce poate duce la un stop cardio-respirator?
Principalele posibile cauze ale unui stop cardio-respirator pot fi: insuficiență respiratorie, boli cardiace, trombembolism pulmonar, supradoze de medicamente, înec, bronhospasm, hemoragii masive gastro-intestinale, disfuncții la nivelul sistemului nervos central sau afecțiuni neuro-musculare asociate.
Cine a fost Andrei Gheorghe
Andrei Gheorghe a murit seară a vârsta de 56 de ani. Andrei Gheorghe a fost găsit mort în baie. Apelul la 112 a venit puțin după ora 22.00.
Născut în Rusia, Andrei Gheorghe a fost unul dintre numele sonore ale radioului și televiziunii din România, realizator de filme documentare, de scurt și lung metraj.
Tatăl lui, originar din România, a studiat la școala de aviație din Lipețk, Rusia, iar mama sa rusoaică fiind, era chiar fiica comandantului școlii de aviație.
Andrei Gheorghe a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (secția rusă-engleză), Universitatea din București.
Între 1991 și 1993 a fost reporter special la Radio Constanța și a realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanța (1993- 1996; „Videomania”, „Vineri 13″). Pro FM București (1996-2002;”Midnight Killer” „13-14”), și „Lanțul Slăbiciunilor” la Pro TV.
În 2002 și 2003 realizează la Antena 1 emisiunea „Gheorghe” și reia emisiunea „13-14 cu Andrei”, mai întâi la Radio 21, și apoi în perioada 2005-2006, la Radio Total.
A avut un rol secundar în filmele „Amen” al lui Costa Gavras, Tinerețe fără tinerețe al lui Francis Ford Coppola (film aflat în faza de preproducție) și a colaborat cu Paraziții pentru albumul Irefutabil.
În 2004 este consilier media și realizator de emisiuni („Politica, frate!” și „Am o știre pentru tine!”) la Realitatea TV.
A scris la „Academia Cațavencu” și în ghidul „24-FUN”. În afară de realizarea de emisiuni radio și TV, a deținut funcții de conducere la posturile unde a lucrat: director general al Radio Sky Constanța și Pro FM București, director de programe al trustului Media Pro, consilier în probleme de marketing la Antena 1 București.
În 2006 în colecția „Ego Publicistică” de la Polirom a apărut volumul „Midnight Killer – Banalitatea s-a născut la oraș”, însoțit de un CD audio.
Sursa: Wikipedia