dragoste
De ce este bine să faci dragoste cu partenerul de cuplu. Beneficiile neștiute
Tu știi de ce este bine să faci dragoste cu partenerul de cuplu? Sunt mai multe beneficii pe care trebuie să le cunoști. Specialiștii au spus totul. Iată despre ce este vorba.
De ce este bine să faci dragoste cu partenerul de cuplu
1. Se creează o conexiune puternică între parteneri. Sexul nu este doar un act fizic. Este mai mult de atât. Este cea mai puternică formă a intimității. Astfel, legătura dintre parteneri nu devine mai intensă numai din punct de vedere fizic, ci și din punct de vedere emoțional. Dacă nu există o astfel de intimitate în cuplu, în timp relația poate avea de suferit. Tocmai de aceea este important sexu în viața de cuplu.
2. Scăpați de stres. În timpul sexului se eliberează hormonul fericirii. Drept urmare, stresul și tensiunea din cuplu sunt reduse. Cei doi parteneri vor reuși să se relaxeze. De asemenea, și preludiul este important. Conform studiilor, săruturile și îmbrățișările au efecte benefice asupra inimii.
3. Partenerii comunică mai bine. De data aceasta este vorba mai mult despre o comunicare folosind limbajul trupului. Este ideal să știi ce își dorește partenerul de cuplu, ce îi place și ce nu. Nu trebuie să vă fie teamă să vă dezvăluiți fanteziile. Veți vedea că aceste lururi ajută mult relația, spun specialiștii.
CITEȘTE ȘI: Ce le place bărbaților să le facă femeile înainte de sex
CITEȘTE ȘI: Secretele sexuale ale bărbaților. Iată cum îi poți da gata! Nu știai de punctul 2
4. Vă ajută să vă odihniți. După ce faceți dragoste, poate vă place să vă îmbrățișați. Și este posibil să adormiți așa. Conform cercetărilor, sexul poate combate insomnia. De asemenea, reduce stările de anxietate. După ce este eliberată oxitocina, hormonul fericirii, corpul are nevoie de odihnă.
5. Ajută la reglarea hormonală. Conform studiilor, sexul regulat ajută la menținerea echilibrului hormonal atât în cazul femeilor, cât și în cazul bărbaților. Prin reglarea hormonală se menține activ sistemul imunitar. În plus, sexul ajută la combaterea unor afecțiuni, în special pe cele neurologice ca anxietatea sau depresia.