Connect with us

Revistateo.ro

dovleac

Dieta si Sport

De ce este bine sa mananci DOVLEAC toamna?

Dovleacul este un aliment popular in bucataria romaneasca insa putini ii cunoastem calitatile din punct de vedere al sanatatii. Vezi de ce sa incluzi dovleac in dieta ta zilnica!

Pentru ca dovleacul sa aiba beneficii pentru sanatate, este important sa consumi aceasta leguma frucvent, nu o singura data, sub forma de placina. Cel mai bine ar fi sa il consumi si in stare cruda sau copt, simplu. Dovleacul este excelent pentru ca poate fi inclus atat in preparate dulci, cat si sarate, astfel incat multumeste toate gusturile.

De ce este atat de bun dovleacul?

In primul rand, este un aliat excelent in diete – ofera senzatia de satietate fara sa ingrase: o cana cu piure de dovleac contine 10 grame de fibre si doar 80 de calorii! In plus, te scapa de constipatie si imbunatateste tranzitul intestinal.

Previne aparitia cancerului, datorita betacarotenului continut in dovleac. Protejeaza in special de cancer la plamani, sani si prostata.

Consumul de dovleac imbunatateste vederea si protejeaza ochii de afectiuni. De asemenea, apara articulatii de boli, in special in cazurile persoanelor varstnice. Aduce un aport semnificativ de calciu, care ajuta la intarirea oaselor.

VEZI CE OBTII DACA PUI DOVLEAC IN MAMALIGA!

CITESTE SI: Dovleacul face minuni pentru frumusețe

Dovleacul este bogat in vitamina C, asa ca este foarte util in lupta impotriva racelilor si intareste sistemul imunitar. Nu creste intamplator toamna, cand este riscul cel mai mare de a raci!

Are grija de inima si imbunatateste sistemul circulator. Desfunda vasele de sange si regleaza nivelul de colesterol. Semintele de dovleac au un excelent rol energizant si sunt foarte bune pentru tranzitul intestinal.

Este recomandat sa consumi dovleac copt sau sau crud, pe care sa il consumi sub forta de smoothie cu banane, lapte, condimentat cu scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir.

Beneficiile consumului de dovleac se datoreaza faptului ca aceasta leguma e bogata in magneziu, fier, potasiu, calciu, fosfor, vitamine.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top