Connect with us

Revistateo.ro

De ce este bună PÂINEA CU MAIA și CUM SE FACE

Stiri

De ce este bună PÂINEA CU MAIA și CUM SE FACE

Pâinea cu maia este una dintre rețetele de pâine cele mai puțin cunoscute dar extrem de sănătoase. Maiaua este un aluat care se lasă la dospit între 8-10 zile, a cărui compoziție constă doar în apă și făină. Maiaua mai este cunoscută sub numele de drojdie sălbatică, deorece fermenții se formează în mod natural, spre deosebire de drojdia clasică din magazine, care este folosită pentru aluat.

Numărul de zile în care se formează aluatul depinde de calitatea apei și a făinei pe care le ai, procesul putând dura până la 10 zile. Maiaua poate fi folosită pentru mai multe pâini viitoare, după ce a dospit. Asigură-te înainte de a te apuca de făcut acest aluat că dispui de apă filtrată, mai ales dacă apa potabilă din zona ta a avut probleme în trecut și este rea la gust. Acest aluat este benefic pentru sănătate deoarece nu se bazează pe drojdie sintetică și în jurul lui se creează câteva bacterii benefice pentru organism.

CITEȘTE ȘI: TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE UNTUL DE CACAO

REȚETA – INGREDIENTELE:
1. Făină din cereale integrale
2. Apă filtrată/ de izvor

PREPARAREA:
Plămădeala se face astfel:
– amestecă cu telul 1/4 cană de făină cu 3 linguri de apă filtrată de izvor. Amestecul rezultat îl pui apoi într-un borcan pentru următoarele 12 ore. După cele 12 ore, amestecă în aluat 1/2 cană de făină ci 1/2 cană de apă, iar apoi adaugă la fiecare 12 ore câte o cană de apă și 1/2 cană de făină, timp de o săptămână, pentru ca plămădeala să facă bule.

ATENȚIE! Dacă în tot acest timp apare un lichid maro la plămădeală, strecoară doar aluatul. Este un compus chimic inofensiv dar care nu are nicio proprietate, așa că poate fi aruncat. I se mai zice și rachiu în termeni populari.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top