Stiri
De ce grasimea abdominala este mai periculoasa decat obezitatea
Grasimea abdominala este mai periculoasa decat obezitatea. Cel putin asta arata un studiu efectuat recent pe un esantion de 15 mii de americani cu varstele cuprinse intre 18 si 90 de ani. Acest studiu a fost finantat de National Institutes of Health, American Heart Association si mai multe organizatii de sanatate europene. Oamenii de stiinta s-au bazat pe indicele de masa corporala al participantilor si au analizat in acelasi timp riscurile la care sunt supuse persoanele cu un strat gros de grasime abdominala.
In urma acestui studiu s-a constatat faptul ca o persoana cu un indice de masa corporala normal si grasime in jurul abdomenului prezinta un risc de mortalitate mai ridicat decat o alta cu acelasi indice de masa corporala dar fara grasime abdominala.
Asadar, oamenii pe care ii numim „cu burta” au riscuri mai mari. Explicatia este simpla: grasimea abdominala este de cele mai multe ori in stransa legatura cu grasimea viscerala (cea depusa pe organe).
Aceasta expune organismul la multe pericole si totodata contribuie la inhibarea senzatiei de saturatie. Practic, persoanele cu grasime viscerala nu simt nevoia sa se opreasca din mancat si nici sa arda calorii in plus.
Cum scapi de grasimea abdominala? Ei bine trebuie sa stii ca nu poti indeparta doar stratul adipos dintr-un anumit loc, indiferent de ce iti promit majoritatea dietelor si programelor de slabit.
Da, grasimea din jurul burtii este cea mai incapatanata, insa poti scapa de ea daca ai o dieta echilibrata si faci foarte multa miscare. Uita de curele de slabire care iti promit un abdomen de vis, pentru ca ele nu exista!
Sursa foto: huffingtonpost.com
Ce se intampla in corpul tau cand nu mai consumi mancare procesata te va uimi!
Mancarea procesata face parte din viata noastra, fie ca vrem sa recunoastem, fie ca nu. Foarte multe persoane consuma alimente procesate cel putin o data pe zi, iar acest lucru este ingrijorator. Pentru a intelege mai bine ce inseamna mancare procesata venim cu o definitie simpla: orice aliment care nu vine direct din pamant sau din copac paote fi considerat procesat. Desigur, exista ingrediente care sunt procesate intr-o foarte mica masura si care sunt sigure pentru consum. Exista totusi si mancaruri ultra procesate care devin nocive din prima clipa in care ai inceput sa le servesti.
Daca te-ai hotart sa renunti la acest tip de mancare trebuie sa stii ca in primele zile iti va fi greu, pentru ca ii vei oferi corpului un soc. S-ar putea sa suferi de migrene sau oboseala, insa asta nu va dura mai mult de 2-3 zile. De fapt, daca obisnuiesti de pe acum sa te plangi de dureri de cap trebuie sa stii ca nitritii si nitratii din ceea ce consumi sunt de vina.
Vei avea un somn mult mai linistit, deoarece in sistemul tau nu se vor mai gasi atat de multe toxine. Gustarea de seara interactioneaza extrem de mult cu somnul tau si de aceea acum simti ca nu te odihnesti si ai vise tot mai ciudate, in special daca mananci ceva dulce.
Digestia ta se va imbunatati considerabil inca din prima zi. Vei scapa in sfarsit de balonari si constipatie si te vei simti eliberat. Fructele si legumele iti vor oferi necesarul de fibre pentru o digestie corecta. Chiar si pielea ta va arata grozav. Carbohidratii rafinati sunt dusmanii principali al tenului si cauzeaza aparitia cosnurilor.
Vei avea o stare generala mult mai buna si vei fi plin de energie. Partea si mai buna este ca vei reusi sa pierzi in greutate si vei arata mult mai bine, mai odihnit si mai sanatos. Nu-i asa ca e momentul sa renunti la mancarea procesata?
Sursa foto: spabusiness.com