Connect with us

Revistateo.ro

Life

De ce ne curentăm între noi

Tot mai multe persoane se curentează de tot felul de obiecte. Fenomenul a devenit unul de interes general mai ales în ultimii ani.

O explicație ar fi avansul tehnologic din ultima vreme, astfel încât tot mai multe obiecte sunt încărcate cu energie electrică. Totuși, care este explicația clară a acestui fenomen?

Curentarea este caracterizată de manifestarea energiei statice prin acea scânteie urmată de un scurt șoc după atingere. Vorbim așadar despre o încărcare electrostatică.

Specialiștii spun că aceasta este produsă din cauza stresului și a atingerii bruște de obiecte care au fost încărcate electric ori prin care curentul trece foarte repede.

CITESTE SI: Cum cureti gheata de pe parbriz, in numai 60 de secunde

Ne putem curenta de obiecte metalice, dar și de apă la o atingere bruscă.

„Este vorba de un fenomen cunoscut în fizică, se numeşte încărcare electrostatică. Prin frecarea unor elemente metalice în general acel obiect se încarcă electrostatic energetic.

În momentul în care intră în contact două corpuri încărcate identic are loc o descărcare electrică”, ne-a explicat medicul de familie, Valentin Boldea pentru ziarul Adevărul.

Descărcarea electrică stimulează terminațiile nervoase de la nivelul pielii și se transmite pe cale nervoasă. Practic, trece un curent prin sistemul nervos periferic și este recepționat apoi la nivel central.

Curentarea nu poate fi descrisă din punct de vedere medical ca o durere. Practic, e impropriu spus că ne curentăm. Mai corect e să spunem că ne descărcăm electric.

Ce favorizează acest fenomen?

Condițiile de umezeală, materialul din care este făcută haina (în special dacă e vorba de lână), materialul pantofilor, fibrele sintetice, balsamul de rufe, anumite tipuri de săpunuri care conțin chimicale ce permit inducția electrică reprezintă expunerea spre așa-zisa curentare.

Pe piață există o serie de produse antistatice, chiar spray-uri, pe care le putem folosi să evităm curentarea.

Putem pulveriza suprafețele pe care le atingem de cele mai multe ori într-o zi: clanțele de la uși, covoarele, mesele etc.

Este indicat să eviți îmbrăcămintea și accesoriile din materiale sintetice dacă te curentezi frecvent.

De asemenea, dacă te curentezi de clanțele ușilor, bagă mai întâi cheia în broască pentru o primă descărcare electrică și abia apoi atinge clanța.

La fel de interesant: De ce e bine să bei apă caldă cu lămâie dimineața

Te-ai gândit vreodată ca dimineaţa să schimbi ceaşca de cafea cu un pahar de apă fiebinte cu lămâie pe stomacul gol? Nutriţionistul american Ann Louise Gittleman ne recomandă tuturor să facem acest lucru.

El susţine că acest amestec poate fi benefic pentru organism în multe moduri, ajută la pierderea greutăţii, îmbunătăţeşte digestia, sporeşte conţinutul şi aportul de vitamina C din organism. Poţi chiar condimenta această băutură dacă vrei să îi sporeşti beneficiile.

Apa fierbinte cu lamaie dimineata pe stomacul gol stimuleaza sistemul digestiv.. Acest lucru imbunatateste capacitatea organismului de a absorbi nutrienti. Absorbtia slaba a nutrientilor poate provoca senzatia de foame chiar si atunci cand aceasta nu exista.

Aatunci când acest amestec ajunge în organism, aceasta ajută la curăţarea rinichilor şi ficatului de toxine, de asemenea, poate ajuta la curăţarea sistemului limfatic, un alt sistem al organismului care elimină toxinele.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Life

To Top