Sanatate
De ce nu e bine să lași înghețata la topit
Ce poate fi mai răcoritor vara în afară de o înghețată savuroasă? Că tot se apropie sezonul cald, iar temperaturile ridicate de afară sunt dovada, e bine de știut care sunt riscurile la care suntem expuși mâncând înghețată, mai ales atunci când o lăsăm să se topească.
Ce se întâmplă când mănânci înghețată topită
Multe persoane nu pot mânca înghețata dacă nu o lasă la topit nițel. E adevărat că puțin mai lichidă e și mai gustoasă, însă acest obicei are riscurile sale. Medicii susțin că nu e bine să lăsăm înghețata la topit. Doctorii spun că deși este moale, ea rămâne tot rece, iar tentația să consumăm o cantitate mai mare crește. Mucoasa gâtului suferă un șoc termic la îngurgitarea unei cantități foarte mari de înghețată.
În acel moment apare inflamația în gât, iar durerea este resimțită imediat. Celelalte simptome manifestate sunt usturimea și tusea uscată.
CITEȘTE ȘI: Cum sa pregatesti o inghetata delicioasa cu un singur ingredient
CITEȘTE ȘI: MINUTUL DE SĂNĂTATE: Cel mai mare mit despre ÎNGHEŢATĂ, demontat de specialişti!
Medicii recomandă consumarea înghețatei într-un timp îndelungat și nu deodată. Persoanele care mănâncă înghețata pe repede-înainte, adică în câteva secunde, își pun în pericol grav gâtul. Și înghețatele light sunt un pericol pentru sănătate, așa că trebuie consumate de asemenea cu foarte mare grijă.
Aceleași avertismente sunt valabile și în cazul consumării iaurturilor sau sucurilor foarte reci.