Connect with us

Revistateo.ro

Iată de ce nu este bine să consumi cafea la ibirc. Medicii trag un semnal de alarmă asupra acestei băuturi pe care mulți o consumă.

Sanatate

De ce nu este bine să bei cafea la ibric

Foarte multe persoane prepară cafeala la ibiric. Însă, specialiștii atrag atenția asupra faptului că nu este sănătoasă. Iată care sunt problemele care pot să apară dacă vei consuma cafeaua preparată în acest mod.

De ce nu este bine să bei cafea la ibric

Dacă vei bea cafea la ibric, atunci își va crește nivelul colesterolului. Asta se întâmplă din cauza zațului. Specialiștii susțin că cea mai bună metodă prin care poți să pregătești cafeaua este să folosești filtrul sau espressorul.

„Espressoul are o aromă foarte puternică, dar, contrar concepţiilor populare, nu are o cantitate mai mare de cofeină decât cea preparată la filtru, pentru că este preparată la abur”, a spus Eduard Adamescu, nutriționist, conform doctorulzilei.ro.

CITEȘTE ȘI: Ce patesti daca bei prea multa cafea

CITEȘTE ȘI: Ce se intampla daca bei cafea cu scortisoara

Cafeaua poate fi consumată și de persoanele care sunt la dietă. Dacă este neagră, sau dacă este amestecată cu puțin lapte degresat, nu are efecte nocive și nu duce la o creștere în greutate. Însă, dacă este combinată cu frișcă sau zahăr, atunci va avea un număr mare de calorii, lucru care nu este în folosul celor care vor să slăbească. Însă, nu este nici o băutură sănătoasă. Asta pentru că zahărul și frișca nu aduc nutrienții de care corpul are nevoie pentru a funcționa așa cum trebuie. De asemenea, crește și nivelul colesterolului din sânge dacă este consumată astfel.

Nici cafeaua la plic nu este o bună alternativă. Asta pentru că este făcută din mai multe substanțe dăunătoare organismului.

O persoană care nu are probleme medicale poate să bea până la două cești de 150 de ml de cafea pe zi. Cei care suferă de hipertensiune nu ar trebui să bea cafea. De asemenea, cei care au probleme cu stomacul trebuie să fie atenți. Spre exemplu, este indicat ca ei să bea cafeaua după micul dejun, nu înainte, când nu au nimic în stomac. Cei care au probleme cu inima trebuie să respecte indicațiile medicului dacă vor să bea cafea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top