Connect with us

Revistateo.ro

Esti vegetarian, insa nu reusesti sa scapi de kilogramele in plus? Afla de ce nu slabesc vegetarienii. Poate faci si tu aceste greseli.

Dieta si Sport

De ce nu slabesc vegetarienii

Desi nu consuma alimente de origine animala, unii vegetarieni nu reusesc sa scape de kilogramele in plus. Printre motivele pentru care vegetarienii nu pot scapa de kilogramele suparatoare se numara cantitatea mare de mancare consumata, precum si o alimentatie saraca in proteine. Iata de ce nu slabesc vegetarienii.

De ce nu slabesc vegetarienii

1. Nu consuma alimente bogate in proteine. Proteinele dezvolta masa musculara, care accelereaza metabolismul. Desi multi vegetarieni stiu care sunt alimentele de origine vegetala care sunt surse bogate de proteine, acestia nu stiu ce cantitate ar trebui sa consume astfel incat sa nu isi priveze corpul de proteinele benefice. Printre cele mai importante surse de proteine pentru vegetarieni se numara fasolea, mazarea, nautul, lintea. Cantitatea zilnica de proteine recomandata de medici este de cel putin 60 de grame.

2. Mananca mai mult decat ar trebui. Chiar daca mananca alimente sanatoase, vegetarienii trebuie sa fie atenti la cantitatea acestora. Asta pentru ca unele alimente sunt bogate in calorii. Si, desi sunt sanatoase, duc la acumularea unui anumit numar de kilograme. De aceea nu este bine sa se consume, spre exemplu, 200 de grame de alune sau 2 kilograme de fructe intr-o zi.

3. Consuma lichide bogate in calorii. Sucurile naturale din fructe, laptele vegetal, bauturile alcoolice contin multe calorii. De aceea ar trebui evitate sau consumate cu moderatie, astfel incat sa nu duca la acumularea kilogramelor. Ceaiul este o alegere mult mai buna, mai ales daca nu este indulcit.

4. Nu au un plan alimentar. Lipsa unui plan alimentar se numara printre motivele pentru care apar kilogramele nedorite. Acest lucru se intampla deoarece foarte multe persoane mananca putin in timpul zilei, iar seara, cand ajung acasa, consuma mai multa mancare decat ar fi indicat. De aceea este bine ca micul dejun sa fie mai consistent,iar pentru cina sa se aleaga mancaruri usoare si sarace in calorii.

Articole pe aceeasi tema:

Combinatii culinare cu cartofi care ingrasa

Ce greseli poti face dimineata si cum te ingrasi din cauza lor

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top