Stil de viata
De ce nu trebuie sa arunci apa in care fierbi oua
Arunci apa in care ai fiert oua? Este una din acele greseli pe care le regreti dupa ce descoperi la ce iti poate fi de folos apa fiarta.
Probabil primul lucru pe care l-ai facut dupa ce s-au fiert ouale, de fiecare data cand ai pregatit masa, a fost sa arunci apa din oala. Este un obicei gresit, mai ales daca ingrijesti plante si vrei ca acestea sa creasca frumos si sa aiba radacini rezistente.
De ce spunem asta? Apa in care fierbi ouale contine calciu organic, un mineral esential pentru intarirea radacinii plantelor din ghiveci. Calciul nu intareste doar structura osoasa umana, ci si ‘maduva spinarii a plantelor’.
Nu arunca cojile de oua! Uite ce poti face cu ele!
In plus, in momentul ouale fierb in apa, se elibereaza saruri minerale care imbogatesc solul din ghiveci. Poti stropi pamantul din fata casei tale daca vrei sa iti faci o gradina frumoasa cu trandafiri. Sarurile din apa fiarta vor face ca planta sa rasara mai repede.
Apa fiarta de la oua poate fi folosita si pentru oameni, nu doar pentru plante. Tine-ti picioarele in apa in care ai fiert ouale daca te confrunti des cu caderile de calciu. Calciul din apa va fi absorbit de piele si va intari oasele. Acest remediu mai putin cunoscut este recomandat si in cazul durerilor musculare sau problemelor arteriale.