Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

De ce nu trebuie sa iti faci patul in fiecare dimineata

Aproape fiecare persoana obisnuieste ca atunci cand se trezeste sa isi faca patul, ca la intoarcere sa gaseasca totul aranjat.

Oamenii se stiinta sustin insa ca aceasta practica este una nesanatoasa si explica de ce nu trebuie sa iti faci patul in fiecare dimineata.

In timpul noptii, milioane de acarieni microscopici care se afla pe perna, pe saltea si pe asternuturi se hranesc cu scamele de piele care se desprind de pe corpul oamenilor in timpul somnului, apoi se imprastie apoi peste tot prin pat.

Citeste si: Dormi neintors si scapa de insomnie cu cinci plante pe care le asezi in dormitor

In timpul somnului, fiecare persoana transpira, iar lenjeria, perna si pijamalele devin mediul propice pentru acarieni, care astfel reusesc sa se raspandeasca si sa se inmulteasca foarte repede.

Ei bine, in fiecare saptamana trebuie sa schimbam lenjeria de pat, iar o data pe an, cel putin, trebuie aruncata perna. In acest timp, pernele trebuie sa fie spalate la 95 de grade pentru a șe curata.

Daca te trezesti cu ochii inrositi, ai febra mare, mancarimi ale pielii, tusesti, ai dificultati in respiratie si nu reusesti sa te odihnesti asa cum trebuie, este foarte probabil sa ai o alergie la acarieni si trebuie sa iti faci un test care sa confirme daca ai aceasta alergie.

De ce nu trebuie sa iti faci patul in fiecare dimineata

Intr-o interventie pentru postul BBC, Dr. Stephen Pretlove a explicat: „Stim ca acarienii pot supravietui numai in prezenta umiditatii din atmosfera, folosindu-se de o serie de glande mici pozitionate la exteriorul corpurilor lor pentru a o absorbi.

Un lucru atat de simplu precum a-ti lasa patul nefacut pe timpul zilei ajuta la eliminarea umezelii din cearsafuri si din saltea, astfel incat acarienii vor muri prin deshidratare.”

Astfel pus, renunta sa iti faci patul in fiecare zi si lasa-l sa se aeriseasca.

Ca sa scapi de acarieni, aeristeste foarte bine locuinta si evita pe cat posibil, umezeala din casa. Scutura-ti foarte bine asternuturile si sterge regulat praful, iar hainele pastreaza-le numai in dulap, cu usa inchisa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top