Connect with us

Revistateo.ro

De ce nu trebuie sa iti tai niciodata cuticulele

Frumusete

De ce nu trebuie sa iti tai niciodata cuticulele

Uite de ce nu trebuie sa iti tai niciodata cuticulele!

Desi stim ca nu este bine, avem obiceiul de a raspunde pozitiv la vesnica intrebare a manichiuristei: „Vrei sa iti tai cuticulele?”. Ei bine, data viitoare ar trebui sa stai putin pe ganduri, caci acestea au un rol extrem de important.

Cuticula este un sigiliu natural protector, care previne acumularea de bacterii si umezeala sub unghie. Aceasta se suprapune peste cea mai importanta parte a unghiei si orice trumatism in aceasta zona poate afecta atat unghia cat si patul unghial. Atunci cand bacteriile reusesc sa patrunda sub unghii pot aparea iritatii si chiar infectii care vor fi greu de indepartat si vor necesita tratament cu antibiotic.

CITESTE SI: CUM SA ITI CONTUREZI FATA CORECT

CITESTE SI: 5 CAUZE CIUDATE PENTRU CARE ITI APAR COSURI

Totodata, daca umezeala isi ajunge in acelasi loc, patul unghial va deveni rosu, umflat si in cele din urma unghia va creste anormal si cuticula ramane compromisa. De aceea este foarte important sa nu indepartezi cuticulele complet, ci sa apelezi la alte solutii. Spre exemplu, cu ajutorul unei ustensile speciale, le poti impinge la baza unghiei. Hidrateaza-le cu ulei de cocos sau ulei de masline si evita produsele din comert care promit sa le indeparteze. Deseori acestea contin substante alcaline care distrug keratina.

Deseori cuticulele devin incomode tocmai pentru ca se usuca si sunt aspre. Poti preveni acest lucru daca folosesti o crema hidratanta zi de zi. Maseaza-le periodic cu un ulei protector si impinge-le la baza unghiei cu un prosop din bumbac umed, in cazul in care nu ai o ustensila speciala. Te vei obisnui rapid cu acest regim si nu vei simti nevoia sa le mai tai. In acest mod unghiile tale vor fi sanatoase si vor arata impecabil.

Sursa foto: youtube.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Frumusete

To Top