Connect with us

Revistateo.ro

De ce nu vrea nimeni să se mute pe această insulă minunată .jpeg

Stiri

De ce nu vrea nimeni să se mute pe această insulă minunată

De ce nu vrea nimeni să se mute pe această insulă minunată? Pământul este gratis, vremea este minunată şi nu prea sunt şanse să te deranjeze vecinii. Cu toate astea, nimeni nu vrea să se mute în Pitcairn, micuţa insulă din Pacific, chiar dacă guvernul britanic le pune la dispoziţie imigranţilor materialele de construcţie pentru locuinţă, iar temperatura nu scade niciodată sub 17 grade Celsius.

sursa foto lovelymaryam.wordpress.com

sursa foto lovelymaryam.wordpress.com

Populaţia coloniei britanice a scăzut în ultimii ani, iar în prezent sunt mai puţin de 50 de oameni care locuiesc acolo. Tocmai de aceea, oamenii de pe Pictairn caută noi vecini. Momentan, o singură cerere de mutare a fost primită. „Am încercat să convingem mai mulţi oameni să vină, pentru a creşte numărul populaţiei. Am avut numeroase semnale favorabile, dar numai o persoană a aplicat în mod oficial pentru a se muta pe Pictairn”, a spus Jacqui Christian, 44 ani, reprezentantul insulei în Europa, notează telegraph.co.uk.

sursa foto cntraveler.com

sursa foto cntraveler.com

Insula, una dintre cele 14 teritorii britanice de peste mări, a fost zguduită de un scandal sexual imens în 2004, atunci când primarul a fost arestat pentru abuz sexual, alături de alţi şase bărbaţi. De atunci, locuitorii depind doar de ajutorul guvernului de la Londra.

“Realitatea este că nu avem joburi de oferit celor care vor să se stabilească aici. Inainte obişnuiam să vindem timbre pentru a face rost de bani, dar acum această pasiune nu mai este atât de mare ca pe vremuri.”

În plus, insula este destul de izolată, la apoape 3000 mile de Noua Zeelandă. Mai mult decât atât, pe insulă se află un singur magazin, deschis de trei ori pe sătămână, iar comenzile pentru mâncare, care vin din Noua Zeelandă, trebuiesc făcute cu trei luni înainte.

sursa foto en.wikipedia.org

sursa foto en.wikipedia.org

“Odată ce eşti aici, eşti conectat la întreaga civilizaţie. Insula are electricitate şi, mai nou, internet. Este un loc special, unde poţi vedea stelele foarte clar, fără poluarea din marile oraşe. Tot aici vei găsi şi cele mai cristaline ape pe care le-ai putea întâlni”, a mai spus Jacqui Christian, care speră să atragă noi locuitori pentru insula uitată de lume.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top