Connect with us

Revistateo.ro

De ce participă Australia la Eurovision?

Eurovision 2018

De ce participă Australia la Eurovision?

Sunt persoane care se întreabă de ce participă Australia la Eurovision. Ei bine, există un răspuns pentru cei care nu înțeleg care este adevăratul motiv pentru care se întâmplă asta.

Află de ce participă Australia la Eurovision

Încă din anul 2015, cântăreți din întreaga lume au participat la Eurovision. Australia a fost invitată să ia parte la un gest de bunăvoință la cea de-a 60-a aniversare a Concursului Muzical Eurovision, ce a avut ca temă ”Building Bridges”. Atunci, solistul australian Guy Sebastian a fost primit cu brațele deschise.

Totuși, un an mai târziu, în 2016, când fostul concurent la X Factor Australia, Dami Im, a participat la Eurovision, mai multe persoane au început să se întrebe de ce participă Australia la concursul muzical.

Se pare că există o explicație pentru asta. Este vorba despre drepturile legate de televiziune. Mel Giedroyc a explicat: ”Postul de televiziune gazdă din Australia, SBS, face parte din Uniunea Europeană a Radiodifuziunii, cunoscută și sub numele de EBU. Și aceasta este o cerință de calificare pentru intrarea în concursul Eurovision. De aceea îi vom vedea în luna mai.”

CITEȘTE ȘI: România la Eurovision 2018. Iuliana Marciuc: The Humans va avea un eveniment spectaculos la Ambasada din Lisabona

CITEȘTE ȘI: Concurenți Eurovision 2018. Cele 6 melodii care se bat încă de pe acum pentru prima poziție

SBS-ul va cheltui o mică avere pentru a difuza Concursul Muzical Eurovision, dar rating-urile cu siguranță merită efortul financiar depus de televiziunea australiană.

Rating-urile SBS au crescut foarte mult când Guy Sebastian s-a alăturat concursului. Mai exact, vorbim despre o diferență vizibilă. În 2015, s-au înregistrat 4.1 milioane de persoane care au vizionat concursul, comparativ cu 2.7 milioane în anul precedent.

Dar Australia nu este singura țară ce nu se află în Europa, dar participă la Eurovisin. Însă din anul 1973, Israelul a participat cu regularitate. Și a câștigat de trei ori.

Și Azerbaijan și Maroc au consurat în trecut. De asemenea, Tunisia și Liban au fost luate în calcul pentru a lua parte la competiție.

Așadar, există un motiv pentru care Australia participă la Eurovision.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Eurovision 2018

To Top