Bizar
De ce recomanda Lidia Fecioru sa ardem o frunza de dafin in casa
Lidia Fecioru a vorbit in rubrica ei din emisiunea „Adevaruri ascunse” despre puterea pe care frunzele de dafin o au asupra starii noastre generale de sanatate si nu numai.
Lidia a prezentat in cadrul rubricii „Leacul zilei” beneficiile arderii unei frunze de dafin in casa.
„Ceaiul de frunza de dafin este bun pentru sistemul nervos. Putem face ceai, putem sa dam foc in casa unei frunze de dafin, in incaperea unde miroase a mucegai, mobila mai veche, unde sunt musculite, molii, gandaci pentru ca alunga.
E si magician al dorintelor noastre. Sa notam pe frunza de dafin o dorinta mica si sa-i dam foc. Sub piatra care sta culcata nu trece apa.
Arderea acestor frunze unde sunt copiii cu epilepsie, depresie, este antistres.Se mai pun si in talismanele de dragoste”, a povestit bioenergoterapeutul Lidia Fecioru.
„Se pune o frunzulita foarte mica la un pahar de apa. Se pune foarte putin. Ceaiul de dafin are un miros foarte puternic”, a povestit Lidia Fecioru despre cum prepara ea ceaiul de dafin.
Proprietatile frunzelor de dafin
Uleiul din arborele de dafin are proprietati antiseptice, antifungice si stimulatoate. Se poate folosi extern si interne.
Uleiul produs de acest arbore este bun pentru dureri (rani minore, zgarieturi etc), reumatism, luxatii si vanatai. Ajuta la vindecarea ulceratiilor bucale si a inflamatiilor.
Frunzele de dafin este indicat in indigestii, balonari, raceala si gripa, laringite, bronsite, astme si tuse, viroze respiratorii, voma, afectiuni renale si hepatice, anorexie si chiar depresie si anxietate.
Cel mai des se foloseste infuzia. Se pun 5-10 grame de frunze uscate la un litru de apa clocotita. Lasati sa infuzeze 10 minute, apoi filtrati apoi. Se beau 2 sau 3 cani pe zi.
Infuzia este recomandata in tratamentul inflamatiilor gurii si al ulcerelor bucale. E indicat mai ales uleiul esential de dafin.