Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

De ce să bei CEAI DE SOC în perioada verii. Iată ce face această plantă!

De ce să bei ceai de soc în perioada verii:

1. TRANSPIRI ABUNDENT?
Ceaiul de soc este ideal pentru sezonul de vară. Reduce transpirația activând anumite substanțe chimice care te hidratează în mod natural, fără să fi nevoită să bei lichide din 10 în 10 minute. Socul este bogat în caroten, potasiu, vitamina C, acid tanic și malic dar și aminoacizi.

CITEȘTE ȘI: CUM SE FACE CEAIUL KOMBUCHA
2. EFICIENT ÎMPOTRIVA OBEZITĂȚII
Vara este un calvar pentru persoanele care au kilograme în plus. Ceaiul de soc este eficient în curele de slăbit datorită aminoacizilor esențiali pe care îi conține. Florile de soc pot fi folosie pentru detoxifiere: două căni de ceai de soc cu frunze și flori pe zi te va ajuta să combați surplusul de grăsime.

3. ORGANISMUL FUNCȚIONEAZĂ MAI CORECT
Adaugă trei lingurițe de flori de osc la 250 ml apă clocotită și bea această licoare imediat după sau înainte de masă pentru a preveni indigestia.

4. BRONȘITA, TRATATĂ CU CEAI DE SOC
Ceaiul de soc este recomandat pentru răcelile din timpul verii (mai ales cele care apar peste zi, după ce ai dormit în diminețile răcoroase cu fereastra deschisă). Socul ajută la calmarea tusei seci și la fluidizarea secrețiilor bronșice.

5. PENTRU REUMATISM
Persoanele vârstnice, și nu numai, resimt durerile provocate de reumatism mai ales în sezonul cald, în serile răcoroase sau noaptea. Ceaiul de soc negru este numai bun pentru a combate durerile de picioare. Pune într-un lighean ceai fierbinte de soc negru și ține-ți picioarele în el timp de 20 de minute.

ATENȚIE! Nu consuma fructele necoapte de soc! Atât socul alb cât și cel negru pot fi un pericol pentru sănătatea ta. Fructele necoapte de soc sunt otrăvitoare!

Acest articol este scris cu rol informativ și nu înlocuiește vizita la medicul specialist. Dacă te confrunți cu oricare din problemele mai sus enumerate, ia contact cu medicul tău de familie!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top