Connect with us

Revistateo.ro

De ce să foloseşti uleiul de jojoba pentru pielea capului

Stiri

De ce să foloseşti uleiul de jojoba pentru pielea capului

Dacă ai probleme cu pielea capului, uleiul de jojoba te salvează extrem de rapid. Iată cum şi de ce trebuie să îş foloseşti!

Uleiul de jojoba se extrage din seminţele unei plante care creşte în America de Nord. Acest tip de ulei se asemănă cu o ceară lichidă şi este mult mai stabil decât uleiul de cocos şi cel de migdale. Specialiştii spun că este unul dintre cele mai hidratante uleiuri, fiind extrem de benefic pielii capului.

CITEŞTE ŞI: CUM SĂ AI GENE MAI LUNGI ÎN MOD NATURAL. VEZI CE ULEI TREBUIE SA FOLOSEŞTI!

Scalpul are nevoie de o îngrijire extrem de atentă, deoarece din această zonă pornesc majoritatea problemelor pe care le întâmpini atunci când vine vorba de păr. Pielea capului are o sensibilitate crescută şi orice iritaţie provoacă probleme precum căderea părului, apariţia mătreţii şi chiar a coşurilor. Hidratarea este cea mai importantă pentru a oferi pielii capului o stare de echilibru. Uleiul de jojoba hidrateză în profunzime şi menţine PH-ul pielii în echilibru.

Acest tip de ulei este cel mai apropiat, ca şi compoziţie, de sebumul pe care scalpul îl produce în mod natural. De aceea nu încarcă porii în mod excesiv şi este absorbit foarte repede. Dacă te confrunţi cu infecţii fungice, cu uleiul de jojoba poţi scăpa în timp record de probleme. Îndepărtează cu uşurinţă stratul superior de celule moarte şi astfel curăţă scalpul în profunzime şi îi permite să respire.

Uleiul de jojoba este recomandat în mod special persoanelor care au pielea capului foarte uscată. Aplică-l cu ajutorul unei dischete din bumbac sau pur şi simplu cu degetele, pe zonele cu probleme sau pe toată suprafaţa pielii capului. Nu este foarte indicat pentru întreaga lungime a părului, însă dacă vrei să îl foloseşti în acest mod îl poţi combina cu uleiul de cocos sau cu cel de măsline. Lasă-l să acţioneze timp de 10 minute şi apoi spală-te cu un şampon hidratant, de preferinţă fără prafum.

Sursa foto:felijay315.wordpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top