Stiri
De ce sa nu bei apa rece niciodata
Apa rece nu ar trebui sa faca parte din alimentatia ta. Conform ultimelor studii efectuate se pare ca aceasta ingreuneaza digestia. Iata care este explicatia!
Probabil stii deja ca apa calda deschide porii si dilata vasele de sange, in timp ce apa rece actioneaza exact invers. Se pare ca aceeasi actiune o are si asupra tractului digestiv: il contracta si transforma procesul de digestie intr-unul greoi, care poate genera dureri si disconfort. Atunci cand digestia nu se face in mod corespunzator organismul are de suferit, iar nutrientii importanti nu sunt absorbiti in totalitate.
In acest mod apa rece afecteaza organismul uman. Enzimele din corp functioneaza in mod ideal la o temperatura de 37-42 de grade Celsius, insa cand bem apa rece, procesul de incalzire a apei epuizeaza corpul de energie. Aceasta energie ar trebui de fapt sa fie utilizata in procesul de digestie. In consecinta, digestia este de lunga durata, pot aparea dureri si tu te vei simti mult mai obosit imediat dupa ce ai mancat.
CITESTE SI: SEMNE CA ESTI INTOLERANTA LA GLUTEN SI CE INSEAMNA ASTA
CITESTE SI: TALPA GASTEI – PLANTA CARE VINDECA DEMENTA
Anumite principii ayuverdice sunt in contradictie cu consumul de apa rece. In medicina ayurvedica apa cu o temperatura scazuta favorizeaza acumularea de toxine in organism, conduce la probleme precum indigestia si sporeste secretia de mucus. Acest lucru slabeste sistemul imunitar si conduce la imbolnavirea rapida (raceli, gripe). Uneori poate cauza chiar si deshidratare, in mod paradoxal.
Pentru a se proteja de toate aceste probleme de sanatate chinezii au obiceiul de a bea un ceai cald dupa fiecare masa, indiferent de anotimp. Acest nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar usor incalzit. El contribuie la o digestie corespunzatoare, purifica sangele si stimuleaza enzimele digestive.
sursa foto: shutterstock