Stil de viata
De ce se vând clementinele cu tot cu frunze. S-a aflat secretul comercianților
Beneficiile clementinelor asupra sănătății sunt nenumărate. Aceste fructe sunt bune pentru combaterea simptomelor severe ale racelii și sunt pline de vitamine și nutrienți esențiali.
Beneficiile clementinelor asupra organismului
1. Clementinele sunt bogate in fibre, deci excelente in refacerea stomacului dupa o masa nesanatoasa, noteaza site-ul mujeraldia.com.
2. Consumul acestor fructe mici si portocalii este recomandat pentru persoanele care au probleme cu tenul. Cojile de clementine te pot scapa de acnee. Aceste fructe previn imbatranirea celulara datorita continutului ridicat de antioxidanti.
3. Sunt cele mai bune fructe pe care i le poti da copilului tau. Le ofera energie cat pentru 24 de ore.
4. Pulpa clementinelor contine vitamina C, vitamina B, acid citric, zahar si caroten, cateva elemente importante pentru mentinerea sanatatii intregului sistem imunitar.
5. Clementinele au, de asemenea, proprietati bronhodilatatoare si antiinflamatoare.
6. Fructele sunt bune pentru dezinfectarea gatului. Un ceai facut din coji de clementine este numai bun pentru gatul rosu, iritat.
7. Clementinele combat dezvoltarea bolilor cardiovasculare si degenerative, precum cancerul.
8. Clementinele au si efect diuretic. Sunt recomandate si in combaterea simptomelor gutei.
Uleiul esential de clementine sau de mandarine este de mare ajutor pentru o serie de probleme estetice si de sanatate. Uleiul de clementine este antiseptic, antiputrid si antispasmodic. De asemenea, are proprietati tonifiante si stimuleaza organismul pentru producerea bacteriilor bune in lupta cu radicalii liberi.
Este un stimulant gastric si tonic digestiv, excelent calmant fizic si psihic si echilibrant al sistemului nervos simpatic. Este dezinfectant si parfumant si poate fi introdus si in preparatele culinare datorita aromei sale speciale.
Clementinele rezistă mai mult decât mandarinele, dar îşi menţin aroma acestora, iar în comparaţie cu portocalele sunt mai dulci şi mai zemoase. Pentru a se menţine proapete ele sunt vândute cu frunze.
Articol pe același subiect: Ce trebuie sa stii despre fructul sweetie, cel mai nou produs din supermarketuri
Fructul sweetie a aparut relativ recent pe piata romaneasca. Acest produs este importat din Israel si poate fi vazut pe aproape toate tarabele din supermarketuri.
Pe piata din Romania abunda fructele exotice. Daca in urma cu zeci de ani mango si clementinele erau produse de lux, astazi sunt o banalitate. Acelasi lucru se poate spune si despre pomelo. Cu toate acestea, supermarketurile continua sa ne surprinda cu produse alimentare interesante cum este cazul fructului sweetie.
Ce este fructul sweetie? Ce gust are si ce contine?
Fructul face parte din categoria citricelor, iar numele a fost brevetat de Universitatea din California in anul 1981. Produsul este rezultatul unui experiment cu citrice in Riverside. Cu alte cuvinte, sweetie este unul din produsele ingineriei genetice alimentare, a combinarii intre mai multe citrice.
Are coaja verde si un gust mai dulce decat al lamailor verzi. Din anul 1984, acest fruct denumit si oroblanco a inceput sa fie cultivat in Israel. Fructul se curata la fel ca grepfruitul, iar savoarea este identica cu cea a unei mandarine.
CITEȘTE ȘI: Te simti tot timpul obosit? Verifica-ti dieta! S-ar putea sa NU mananci aceste 10 alimente
Fructul sweetie este bogat in vitamina C si contine zaharuri in proportie mica. Este un fruct ideal pentru prepararea sucurilor naturale si recomandat pentru ameliorarea simptomelor de gripa si raceala, la fel ca celelalte citrice. Poti adauga in limonada clasica zeama de sweetie si frunze de menta. Noi am incercat si gustul e senzational!
Fructele exotice fac furori in supermarketuri
E adevarat ca pretul unui kilogram de sweetie este ceva mai piperat fata de citricele clasice. In unele magazine, acesta costa si 8 lei. Uneori, insa, merita un efort bugetar ca sa te delectezi cu astfel de produse exotice.