Connect with us

Revistateo.ro

DE CE și CUM să speli DES și CORECT prosoapele

Inedit

DE CE și CUM să speli DES și CORECT prosoapele

Știai că din toate produsele de uz casnic cele care conțin cele mai multe bacterii sunt tocmai prosoapele? Dacă nu le schimbi des și te ștergi de mai multe ori cu ele pe zi este foarte probabil să te alegi cu niște boli cauzate de paraziți și microbi care se depun pe prosop din cauza murdăriei.

Bacteriile trăiesc foarte bine în umezeală, iar prosoapele rețin perfect umezeala și oferă un mediu prielnic ciupercilor și microbilor care ne îmbolnăvesc. Baia și bucătăria pot deveni astfel adevărate focare de infecție ale casei dacă nu speli corect prosoapele. Atât de prosoapele de bucătărie cât și pe cele de baie se găsesc bacterii care sunt prezente de obicei în materiile fecale.

CITEȘTE ȘI: 6 PĂRȚI ALE BUCĂTĂRIEI PE CARE NU LE CUREȚI CUM TREBUIE

Ba mai mult de atât, 26% dintre prosoape conțin bacteria E.coli. Acești germeni periculoși ne provoacă iritații ale pielii și diferite mâncărimi sau chiar alergii. În plus, prin utilizarea unui prosop infectat cu bacterii, întreaga familie riscă să se îmbolnăvească de virusuri.

CUM SPELI CORECT PROSOAPELE
O metodă recomandată de specialiști este înmuierea timp de 2 minute a prosopului murdar în apă cu înălbitor pe bază de clor, pentru a omorî bacteriile.

Înainte de a spăla un prosop, asigură-te că le selectezi separat de celelalte haine sau cârpe de bucătărie ori de baie.

Spălați prosoapele cel puțin o dată pe săptămână în mașina de spălat la 90 de grade.

Spălați și prosoapele de curățare a feței în fiecare zi deoarece fața dumneavoastră poate suferi diferite iritații cauzate de toxinele de pe suprafața prosopului.

Lucrul cel mai important de știut este că fiecare membru al familiei trebuie să aibă prosopul său personal, astfel încât dacă unul dintre aceștia este infectat deja cu anumite bacterii, ar fi de preferat să nu dea mai departe virusurile.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top