Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

De ce sufera oamenii credinciosi. Sfaturi de viata de la parintele Vasile Ioana

Multi credinciosi se intreaba de ce sufera desi ii arata lui Dumnezeu iubirea lor nemarginita, zi de zi. De ce este nevoie sa simtim durere, descumpanire, instrainare fata de aproape si teama ca sa ajungem la Dumnezeu?

Parintele Vasile Ioana de la Biserica Sf. Nicolae „Dintr-o zi” din Bucuresti vine cu o serie de lectii de viata pe care orice om, fie el credincios sau nu, trebuie sa le asculte.

Acesta a acordat un interviu pentru saptamanalul Formula AS unde vorbeste despre iubirea nemarginita a lui Dumnezeu si unde gresesc oamenii fata de Acesta.

„Constiinta omului este amortita de gandurile de prosperitate, de afirmare, de mandrie, de lacomie, de satisfacere a instinctelor…

Mai tarziu, ajungand la maturitate sau chiar la batranete, omul realizeaza ca a muncit atat de mult timp pentru mai nimic – o masina, un apartament, niste haine mai bune, o vacanta exotica…

CITESTE SI: „VA FI PUSTIU PESTE TOT!”: Profetia SOCANTA despre Romania a parintelui Ilarion Argatu

CITESTE SI: S-a rugat la Arsenie Boca si s-a produs MIRACOLUL! Prin situatia asta trec sute de mii de romani!

In inima lui ramane un gol de neacoperit”, spune parintele Vasile Ioana pentru FORMULA AS.

Parintele sustine ca si credinciosii sufera, chiar daca spre deosebire de cei care nu il au in suflet pe Dumnezeu se roaga si merg la biserica. Suferinta este, de fapt, un examen in fata Domnului.

„Nu toti cei incercati se intorc la Dumnezeu. Unii se supara pe El, ba se intorc impotriva Lui. Din punct de vedere duhovnicesc, cel mai greu de gestionat sunt bogatia, gloria si boala”, mai spune parintele.

Parintele ii sfatuieste pe toti oamenii care au o greutate pe suflet sa vorbeasca fara rusine despre aceasta, oricare ar fi ea: „Impartaseste durerea cuiva drag, mamei, sotiei, unui prieten bun sau duhovnicului.

Barbatii mor mai repede decat femeile pentru ca nu isi deschid inima, nu isi exteriorizeaza sentimentele”.

Preotul Vasile Ioana mai sustine ca exista o serie de pacate pe care nu stim ca le facem si care sunt la fel de grave in fata lui Dumnezeu.

„O vorba rea aruncata cuiva sau despre cineva poate produce multa suferinta, de care sa nu stim. Critica facuta fara dragoste, barfa sunt daunatoare din acest punct de vedere”, mai spune parintele.

Sursa foto: curierulnational.ro

1 Comment

1 Comment

  1. Nita Anca Petruta

    2017-10-21T00:05:40+03:00 at 2017-10-21T00:05:40+03:00

    FA RAI DIN CE AI, NU TE VAITA……………

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top