Connect with us

Revistateo.ro

De ce sughitam. Cauzele pe care nu le stiai

Sanatate

De ce sughitam. Cauzele pe care nu le stiai

De ce sughitam? Poate anunta sughitul o afectiune de care suferim in tacere? Parerile sunt impartite cand vine vorba de aceasta contractie a diafragmei.

Sughitul este o contractie involuntara si convulsiva a diafragmei. In mod normal, nu putem sughita mai mult de cateva minute. Printre cauzele sughitarii se numara alimentatia, fumatul sau bautul unei cantitati mari de alcool.

De ce sughitam – cauzele medicale

Daca mananci rapid sau mai multe alimente concomitent, care au gusturi diferite, inevitabil vei sughita. Consumul mare de alcool este de asemenea vinovat pentru aceasta manifestare. Fumatul si inghitirea de prea mult aer sunt alte cauze recunoscute din punct de vedere medical.

Mai mult, schimbarea brusca a temperaturii stomacului sau bautul unei bauturi fierbinte si apoi a uneia reci duce la sughit.

Sughitul anunta cateva boli

Medicii au descoperit in urma mai multor cercetari ca multe persoane sughita si pe fond de stres. Sughitul poate dura cateva minute, pana la ore bune. Exista si cazuri ale pacientilor care sughita aproape non-stop. Cel care dureaza mai mult de 48 de ore se numeste sughit persistent, iar cel care nu se opreste nici dupa o luna este refractar.

Sughitul refractar poate provoca pierderi serioase in greutate si tulburari digestive care se pot transforma in boli cronice. Sughitul nu declanseaza boli, ci este un semnal, in cazurile extreme, ca ceva nu functioneaza cum trebuie in corpul uman.

Cauzele sughitului refractar sunt afectiunile mintale, tulburarea proceselor chimice, afectiunile sistemului nervos central, infectiile si chiar cancerul. Sughitul refractar poate fi semnul prezentei unei tumori la nivel cerebral.

Modul in care poti scapa cel mai usor de sughit este sa nu il bagi in seama. Cu cat te concentrezi mai mult asupra stoparii acestuia, cu atat vei continua sa sughiti mai des. Exista si cateva trucuri printre care tinerea respiratiei vreme de 10 secunde sau hidratarea intensa.

CITESTE SI: Scapa de sughit cu aceste 3 metode. CHIAR FUNCTIONEAZA!

De asemenea, se spune ca daca mananci o lingurita de miere de albine, sughitul va disparea in urmatoarele secunde. Nu toate aceste metode de oprire a sughitatului sunt certificate stiintific, insa au capatat popularitate datorita superstitiilor legate de sughit.

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top