Connect with us

Revistateo.ro

De ce sunt importante culorile alimentelor pe care le mananci

Naturiste

De ce sunt importante culorile alimentelor pe care le mananci

Alimentele pe care le consumam nu au intamplator anumite culori. Fiecare culoare este un indicator al proprietatii de baz a legumei sau fructului preferat, iar unii nutritionisti chiar incurajeaza o dieta bazata pe culorile alimentelor.

Alimentele, pe culori

Fructele si legumele de culoare rosie au o calitate evidenta: protejeaza inima, care este tot de culoare rosie. Datorita antioxidantilor care se regasesc in aceste alimente rosii, scad stresul oxidativ, unul dintre cei mai mari factori de risc pentru ateroscleroza si bolile inimii, reduc tensiunea arteriala si coltesterolul rau din sange. Atentie, atunci cand ne referim la alimentele rosii, acestea trebuie sa aiba si pulpa fructului de culoare rosie, nu doar coaja.

Pe de alta parte, alimentele de culoare portocalie contin betacaroten, precursorul vitaminei A. Aceasta vitamina este esentiala pentru ingrijirea pielii, alimentele portocalii fiind indicate a fi consumate in zilele in care va expuneti la lumina puternica, chiar si daca vorbim de lumina artificiala, deoarece actioneaza ca un factor protector. Cat despre alimentele galbene, si acestea au nutrienti importanti pentru sanatatea pielii. Alimentele galbene lupta impotriva imbatranarii si sunt bune tonice cerebrale.

Alimentele verzi se refera atat la legumele si fructele necoapte cat mai ales la cele de culoare verde, ajunse in stadiul maturitatii. Alimentele verzi sunt cele mai bogate in nutrienti energizanti pentru corpul uman. Alimentele verzi sunt foarte bogate in fier, recomandate in dieta anemicilor.

Legumele si fructele verzi pot fi consumate mai ales de diabetici si pot fi folosite in tratarea afectiunilor respiratorii. Astfel de exemple sunt: mladitele, germenii, corcodusele verzi, cimbrul, busuiocul, kiwi, strugurii sau prunele verzi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top