Connect with us

Revistateo.ro

De ce sunt ingropati mortii la 2 metri adancime

Inedit

De ce sunt ingropati mortii la 2 metri adancime

Multa lume se intreaba de ce sunt ingropati mortii la 2 metri adancime. Aceasta traditie vine din indepartata Anglie, iar prima oara cand s-a procedat astfel cu o persoana decedata a fost in anul 1655.

Cum se explica traditia

In acea perioada din secolul XVII intregul teritoriu englez a fost afectat de ciuma. Oamenii se temeau de raspandirea infectiei, iar autoritatile au luat decizia ca mortii sa fie ingropati la 2 metri adancime ca sa starpeasca raspandirea bolii. Prima persoana care a dat decretul a fost primarul Londrei de la acea vreme.

Ciuma era una din cele mai cumplite boli ale secolului XVII, care a afectat mai multe tari, inclusiv Romania. Epidemia de ciuma a provocat crize uriase in randul autoritatilor statelor in vremea respectiva. Infectia era raspandita in primul rand de insecte, iar apoi de cadavre.

Cu toate ca traditia se respecta chiar si in ziua de azi, nu peste tot se ingroapa mortii la 2 metri adancime. In anumite state din SUA persoanele decedate sunt ingropate la 4 metri adancime ca sa mai ramana loc sa fie ingropate si alte persoane deasupra. Aceasta procedura se respecta, evident, in cazul rudelor si a prietenilor apropiati.

CITESTE SI: Semne care anunta moartea. Unii oameni cred in ele

CITESTE SI: „Nașterile din sicriu” – Femeile care au născut după moarte

S-a ales adancimea de 2 metri pentru ca o adancime mai mare ar putea crea probleme din cauza apelor subterane. In multe zone din America, precum New Orleans, sicriele ingropate la adancimi mai mari de 4 metri erau impinse afara de curentii de apa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top