Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

De ce sunt periculoase șnițelele și cașcavalul pane

Sunt gustoase, ne satisfac poftele, însă cât sunt de sănătoase? Dacă vorbim despre alimentele cu un conținut bogat în amidon, atunci când ele sunt prăjite devin adevărate bombe pentru organism.

Preparatele precum cartofii prăjiți, cașcavalul pane sau șnițelele combinate cu glucoza determină o reacție chimică din care reziltă acrilamida, o substanță toxică pentru organism.

„Și gogoșii sunt periculoși. Avem făină, proteina din grâu, avem uleiul încins… sunt niște compuși chimici care stagnează ceva mai mult în intestinul gros.

De acolo până la dezvoltarea unui cancer de colon pasul este foarte puțin”, susține medicul Dan Malciolu.

„Spre exemplu, amidonul, pane-ul, pesmetul prăjit duce la acrilamida. Așa crește riscul de cancer: colon, sân, prostată”, spune și doctorul Antonela Burlacu, conform PRO TV.

„Acrilamida se formează în alimente coapte, prăjite sau la grătar. Nu se formează în alimente gătite la aburi, fierte sau sauté. Gătirea pe bază de apă previne rumenirea sau arderea prin care se formează compușii nocivi.

Prăjirea exagerată duce la cele mai înalte niveluri de acrilamidă. Alimentele în care se află cea mai mare concentrație de acrilamide sunt: carne de fast-food, chips-uri de cartofi, cartofi prăjiți, pâine prăjită, cereale pentru micul dejun glazurate cu caramel, zahăr caramelizat”, ne informează experții de la prodieta.ro.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul de ceapă combate răceala

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top